Dvě ikony čínské Doty opouští LGD
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Dvě ikony čínské Doty opouští LGD

Dvě ikony čínské Doty opouští LGD

Shovelmeister

Shovelmeister

4. 9. 2020 17:24

Hvězdy jednoho z nejúspěšnějšího týmu historie Lu "Somnus" Yao a Xu "fy" Linsen se s organizací LGD Gaming loučí. Hráči se rozhodli neprodloužit své smlouvy a stát se tak volnými agenty.

Reklama

Somnus byl členem organizace od roku 2015 a velmi rychle se stal její hlavní hvězdou. Hned téhož roku se mu podařilo s týmem velmi zkušených kolegů, mezi které patřili i Xiao8 nebo Sylar, obsadit třetí příčku na The International. Za svou pětiletou kariéru v LGD se stal tváří týmu a jednou z ikon čínské Doty. Ke třetímu místu z TI5 dokázal přidat i stříbrnou medaili o tři roky později a loni získal na domácí půdě další bronz.

V žebříčku hráčů, kteří odehráli nejvíce zápasů za jeden tým se Somnus nachází na druhém místě, hned za legendou Danilem "Dendi" Ishutinem. Za organizaci odehrál neuvěřitelných 1444 zápasů.

Dvě ikony čínské Doty opouští LGD
i Zdroj: DOTA2.cz

Jeho úctyhodný výkon mají v současné době reálnou šanci překonat Clement "Puppey" Ivanov z týmu Secret a Artour "Arteezy" Babaev reprezentující Evil Geniuses.

Vedení organizace se Somnusem rozloučilo velkolepým statusem na Twitteru.

Jeho kolega fy se k LGD přidal až v roce 2017, kdy byla jeho kariéra v plném proudu. Už na The International 4 se mu podařilo získat cenný kov, a to stříbrný. V LGD působil jako kapitán, rovněž ale plnil i roli hvězdy týmu. Publikum žaslo, jak ze zdánlivě nepříznivých situací dokázal vykouzlit výhodu pro svůj tým. V roce 2018 ve finále The International podlehl OG a stal se tak prvním hráčem, který si dvakrát zahrál finále TI a obě prohrál. O rok později se do tohoto pomyslného klubu přidal Aliwi "w33" Omar, rovněž po porážce s OG.

I jemu věnoval klub emotivní příspěvek na Twitteru.

Kam hráči zamíří a zda vůbec budou pokračovat ve svých kariérách není jasné. U Somnuse se spekuluje o vytvoření nového týmu společně s dalšími čínskými hvězdami, jako jsou Eurus a Yang.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama