EPIC League má nečekaného vítěze, BOOM skončil třetí
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek EPIC League má nečekaného vítěze, BOOM skončil třetí

EPIC League má nečekaného vítěze, BOOM skončil třetí

Shovelmeister

Shovelmeister

14. 12. 2020 11:22

Králi největší Dota 2 ligy pro evropský a CIS region se stávají poněkud překvapivě Virtus.pro. Ve finále dokázali těsně pokořit OG mohou se radovat z tučné finanční odměny.

Reklama

Poslední turnaje na evropské půdě ukazují, že nadvláda týmu Secret definitivně skončila. Stejně tak i jednostranná finále jsou minulostí, OG a Virtus.pro bojovali i v pátém dějství do poslední minuty. Koncovka se nakonec povedla lépe ruskému celku, který si ze soutěže odnese odměnu v podobě 200 tisíc dolarů.

EPIC League má nečekaného vítěze, BOOM skončil třetí
i Zdroj: DOTA2.cz

Už první hra ukázala kvalitu hry Virtus.pro. Vyhráli na všech linkách a donutili OG spoléhat na Ceba a jeho Enigmu s Black Hole. VP ale byli o krok napřed a díky dvěma Abyssal Bladům nedali zkušenému mistrovi světa šanci hru otočit.

V podobném duchu se nesla i druhá mapa, strany se však prohodily. Tentokrát OG tlačily ruský tým do základny, a i když se Savovi podařilo ukrást Black Hole a díky ní zabít nepřátelský tým, nic to na výsledku nezměnilo.

Třetí hru měli opět pevně v rukách OG. Topsonův Morphling byl nezastavitelný a společně s taktikou "nabíhačů" udolali VP již po 18 minutách.

Ve čtvrté hře se VP raději v draftu zbavili Morphlinga, což vyústilo v šokující výběr Ancient Apparitiona pro Topsona. Ačkoli linky dopadly vcelku vyrovnaně, Ursa na straně VP začala v midgamu likvidovat jednoho hrdinu OG za druhým a vynutila pátou mapu.

Závěrečná hra nabídla pro OG další vcelku nečekaný pick v podobě Slarka na carry. Průběh hry byl vyrovnaný až do té doby, kdy epileptick1d koupil na svou Phantom Assasin Divine Rapier. Následně vraždil na koho se podíval a během pár minut ukončil hru a tím i celou sérii.

V turnaji se dařilo i Vikin.gg, kde hraje Miroslav "BOOM" Bičan. Z druhého místa ve skupinové fázi postoupili do Upper Bracketu play-off, kde přešli přes Na´Vi 2:1. Poté sice už jen prohráli s VP a OG, bronzovou medaili si ale rozhodně zasloužili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama