ESL One Katowice 2018 - sobota
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek ESL One Katowice 2018 - sobota

ESL One Katowice 2018 - sobota

Skeli77

Skeli77

27. 2. 2018 20:48

Je úžasné být součástí takové akce a ještě úžasnější je, mít možnost se osobně setkat se všemi těmi lidmi, na které jsme zvyklí se jen dívat na twitch.tv. Pokusím se vám v tomto článku popsat, jak probíhaly naše dny v Katowicích jakožto Press týmu dota2.cz a superlativy šetřit nehodlám!

Reklama

Na možnost účasti jakožto Press jsme se dostali ve výsledku docela náhodou a neváhali jsme ji využít. Každopádně nikdo z našeho okolí s podobnou věcí neměl žádné zkušenosti, jeli jsme tudíž ve složení poKo, Skeli a vERuNdA vstříct absolutně neznámé zkušenosti.

 

Do Katowic jsme dorazili každý sám za sebe už v pátek večer. Samozřejmě jak už to tak bývá, šlo se na pivo, kde se postupně sešla poměrně velká část československé Dota 2 scény. Vzhledem k malé vzdálenosti Katowic asi nikoho nepřekvapí, že tam vyrazilo tolik lidí. vERuNdA v určité fázi večera dokonce ztratila hlas a bála se, že kvůli tomu nebude moct dělat rozhovory, ale naštěstí se to do dalšího dne spravilo.

 

 

ESL One Katowice 2018 - sobota
i Zdroj: DOTA2.cz

 

V sobotu jsme se sešli v 9 hodin u vstupu pro novináře a Premium ticket holders. Cestou okolo arény jsme potkali Redeye s malým štábem a postupně v nás začalo narůstat nadšení. Vyfasovali jsme náramky a visačky. Cestu do press room jsme našli poměrně bez problému a zabrali jsme si místo kdesi uprostřed. PoKo jakožto nejzkušenější a nejznalejší z nás, co se světové Dota scény týká, poznal reportérku sedící u stolu v rohu. Byla to Annabell “Abelle” Fischer z joinDOTA, která už se v novinařině v e-sportu pohybuje dlouhou dobu. Následně jsme šli s poKem obhlédnout expo a podívat se do arény a vERuNdA zůstala v press room sama. Nelenila a seznámila se s Abelle i s Marie-Luise a Chrisem z ESL, kteří se o nás jakožto PR management starali. Všichni byli velice vstřícní a přátelští a podporovali nás, abychom se vůbec jakožto nováčci nebáli.

 

V 10 hodin dorazil první tým. Byli to Infamous a my jsme jen seděli a sledovali co se bude dít. Probíhalo to tak, že tým přišel a hráči se s managerem postavili do přední části místnosti. Poté k nim jednotlivě chodili novináři a brali si je stranou na rozhovory.

 

V rozpisu rozhovorů nás samozřejmě zaujali Na’Vi, kteří byli hned jako druhý tým v 11 hodin. A proč bychom se upejpali, když už máme začít tak v plný parádě. vERuNdA si vybrala na svůj první rozhovor Danila "Dendiho" Ishutina (dole na fotce). Od tohoto rozhodnutí byla nepředstavitelně nervózní, i když všichni asi chápeme proč. Při příchodu Na’Vi jsme si stoupli do přední části press room a čekali jsme, až se Dendi uvolní, protože o něj byl samozřejmě veliký zájem. Jak jsme tam tak postávali, tak jsme se dali do řeči s managerem Na’Vi, kterým je Igor “Caff” Sidorenko. Povídal si s námi asi půl hodiny, zatímco jsme čekali na Dendiho, a byl velmi přátelský a ochotný. Slyšela jsem, že to on vede celý tým Na’Vi k dobrému vystupování na veřejnosti a po tomto setkání mi to přijde velice pravděpodobné. Když měla vERuNdA přijít na řadu tak Caff mávnul na Dendiho a vysvětlil mu, proč je vERu tak nervózní, což samozřejmě velice pomohlo. Samotný rozhovor s Dendim a několik odpovědí na otázky od Caffa vám samozřejmě dáme k dispozici. Rozhovor proběhl v naprostém pořádku a nás to namotivovalo k další práci. PoKo se dokonce během této vyhraněné hodiny připojil na chvíli k hráčům Na’Vi, kteří sledovali na obrazovce aktuální hru a chvíli diskutoval s Victorem “GeneRaL” Nigrinim o picku. Byli jsme překvapení s jakou ochotou se s námi bavili i mimo rozhovor. Další důkaz toho, že jsou to lidi jako my a ještě ke všemu velmi přátelští. Na’Vi na nás udělali ohromný dojem.

  

 

ESL One Katowice 2018 - sobota
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Později jsme se bavili u našeho stolu s Chrisem a kolem nás prošel kdosi, koho jsem nepovažovala za důležitou osobu. Ovšem to bychom s sebou nesměli mít poKa, aby nepoznal, že to není nikdo jiný než Michael “TorteDeLini” Cohen (dole na fotce). Asi nejznámější tvůrce ingame guide v Dotě. Usadil se u stolu vedle nás. Nedalo mi to a poprosila jsem ho o fotku, přičemž jsme zjistili, že to vůbec není nemluvný introvert, nýbrž velmi zábavný človíček. Prozradil nám, že nyní pracuje na novém projektu Cybersports a na ESL se vydal, aby dělal rozhovory s hráči. Co nás ovšem překvapilo bylo, když nám řekl, že se s hráči moc nezná, jen s některými manažery. Což mu ovšem stačilo, aby ukořistil nejeden dobrý rozhovor.

 

 

ESL One Katowice 2018 - sobota
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Ten den jsme zvládli ještě rozhovor s Quinn "CC&C" Callahan z OpTic Gaming. Tentokrát to měl být oříšek, protože to není extrovert jako Dendi. Bylo na něm znát, že není při rozhovorech úplně ve své kůži, ale nakonec to dopadlo dobře. Další rozhovory již ten den nebyly, a proto jsme se mohli na poslední sérii jít dívat přímo do arény.

 

PoKo se během odpoledne Chrise zeptal, jestli je možné vést rozhovor i s někým z talentů. Odpověď byla, že to nejspíše bude možné a já svou veškerou snahu upnula k přípravě rozhovoru s člověkem, kterého velmi obdivuji: Kevin “Purge” Godec. Velmi nervózní jsem se uklidnila před spaním aspoň přečtením dostupných informací na Liquipedii a přípravou několika otázek a usnula jsem.

 

Zítra vám sepíšu, co se dělo během neděle. Máte se na co těšit. Druhý článek bude následován postupným zveřejněním všech rozhovorů, které se nám pro vás podařilo udělat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama