Evil Geniuses vs. OG: utkání plné příběhů
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Evil Geniuses vs. OG: utkání plné příběhů

Evil Geniuses vs. OG: utkání plné příběhů

Shovelmeister

Shovelmeister

8. 10. 2021 23:00

Skupinová fáze The International 10 je v plném proudu a schyluje se k velké bitvě mezi největšími rivaly na scéně. Řeč je samozřejmě o Evil Geniuses a OG.

Reklama

Jen málokterý fanoušek profesionální Doty ještě neslyšel o rivalitě organizací Evil Geniuses a OG. Vše začalo v roce 2018 na ESL One Birmingham, kdy spoluzakladatel OG Tal “Fly” Aizik a jeho týmový kolega Gustav “s4” Magnusson po několika nezdarech opustili své spoluhráče a přidali se k americkým gigantům Evil Geniuses. Pro kapitána Notaila to byla tak velká rána, že kamarádovi, kterého nazýval svým bratrem, dosud neodpustil.

OG však své snahy o získání Aegisu nevzdali a na poslední chvíli složili tým, se kterým prošli kvalifikací na TI. K týmu se připojil trenér Sébastian “Ceb” Debs a tehdy nejlépe hodnocený hráč na evropském MMR žebříčku Topias “Topson” Taavitsainen, pro nějž to byl první soutěžní LAN turnaj.

Osud tomu tak chtěl, že se oběma týmům podařilo projít do horní části vyřazovacího pavouka, kde na sebe narazily v semifinále. Po dlouhé a napínavé bitvě, kdy ze sebe všichni hráči vydali maximum, získali rozhodující mapu OG a postoupili tak do finále upper bracketu. Ihned po utkání vznikl jeden z ikonických momentů, kdy Notail na svého bývalého bratra vrhl nenávistný pohled při podávání ruky. Pokračování příběhu zná asi každý - Notail se svým týmem dvakrát za sebou překonal PSG.LGD a získal svůj první Aegis.

O rok později ve stejné sestavě zvládli OG svůj úspěch zopakovat a stali se tak nejúspěšnější esportovou organizací v historii. Sám Notail je do dnešního dne nejbohatším esportovcem na světě, přičemž si vydělal přes 6 milionů dolarů.

V utkání je ale ještě jeden zajímavý příběh. K OG se v červnu již podruhé přidal jejich dlouholetý rival Sumail “Sumail” Hassan, dříve nejdůležitější hráč EG. Sumail se stal v roce 2015 ve svých 16 letech nejmladším mistrem světa, když v Evil Geniuses nahradil na midu jejich současného carry hráče Artoura “Arteezy” Babaeva. Poté spolu hráli několik let, zlaté medaile se jim ale většinou vyhýbaly. Nyní poprvé v historii stanou v zápase proti sobě v bitvě o přední příčky skupiny A. EG mají na svém kontě zatím 5 bodů a OG o dva více, odehráli ale zápas navíc.

Toto utkání začne 9. října v 9:00 a je kličové pro celou skupinu A, poněvadž s velkou pravděpodobností rozhodne o postupu či nepostupu hned několika týmů do horního pavouka vyřazovací fáze. Vzhledem k současné formě obou týmů ale nejspíše můžeme očekávat remízu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama