Favorité Evil Geniuses na The International 10 končí
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Favorité Evil Geniuses na The International 10 končí

Favorité Evil Geniuses na The International 10 končí

Shovelmeister

Shovelmeister

14. 10. 2021 17:30

Favorizovaný americký celek Evil Geniuses nestačil na Vici Gaming a vypadává z The International na 9.-12. místě. Je to pro ně nejhorší výsledek od roku 2017.

Reklama

Evil Geniuses zažili výbornou sezónu, kterou zakončili na prvním místě DPC žebříčku díky dvěma stříbrným medailím z Majorů a vítězství v první severoamerické lize. Na The International 10 ale hráli jako vyměnění, v negativním slova smyslu. Skupinová fáze jim vůbec nevyšla a díky pouhé remíze s týmem Undying skončili až šestí a po velmi dlouhé době je čekal lower bracket.

Tam na ně vyšel čínský supertým Elephant, který v Bo1 sérii přehráli bez nejmenších potíží. Postupně Číňany zatlačovali na jejich stranu mapy a získali výhodu na zlato i zkušenosti a po dvou vyhraných teamfightech hru ukončili.

Další den na ně čekal další čínský tým, tentokrát Vici Gaming, jenž nestačili v upper bracketu na Virtus.Pro. EG byli v sérii mírnými favority, což potvrdili v jednostranné první hře, která se podobala té předešlé s Elephant. Druhá mapa byla neskutečně napínavá a pro EG skončila neúspěchem kvůli fatální chybě Arteezyho, kdy se nechal osamocený zabít bez možnosti vykoupení.

V rozhodující mapě spoléhal americký tým na svou carry hvězdu ještě více. Arteezy byl nejbohatším hráčem na mapě, jeho Troll Warlord ovšem neměl moc možností, jak hbité hrdiny VG rychle zabít a bez BKB se pro ně stal snadnou kořistí.

Jeho smrt umožnila Číňanům rychle zaútočit na základnu EG a zbořit Ancient než se Arteezy vrátil do boje. Tím skončila cesta jednoho z favoritů na zisk Aegisu ve druhém kole lower bracketu. Takto špatný výsledek zažili EG naposledy v roce 2017, kdy nestačili v play-off na Newbee a posléze utrpěli zdrcující porážku od týmu Empire.

Sestava Evil Geniuses na The International 10

  1. Artour “Arteezy” Babaev
  2. Abed “Abed” Yusop
  3. Daryl “iceiceice” Koh Pei Xiang
  4. Andreas “Crit” Nielsen
  5. Tal “Fly” Aizik
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama