Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků

Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků

Anonym

Anonym

26. 10. 2020 02:52

[Sponzorováno] Je dobojováno, kdo si odnesl tučnou výhru?

Reklama

Vyvrcholení prvního ročníku největšího česko-slovenského projektu v elektronickém sportu Sazka eLEAGUE sledovalo o uplynulém víkendu 17. a 18. října rekordní množství diváků. Souboj hráčů ve hře Counter-Strike: Global Offensive vidělo na platformě Twitch jen v neděli sto tisíc diváků. V součtu si na všech vysílajících kanálech včetně Facebooku a partnerského webu projektu iSport.cz finálový víkend pustilo téměř 217 tisíc diváků. V rámci hry CS:GO jde o historicky nejvyšší dosažená čísla v Česku i na Slovensku.

Celý projekt Sazka eLEAGUE odstartoval v březnu v rámci partnerství deníku Sport a jeho webu iSport.cz s loterijní společností Sazka. „Během několika měsíců jsme i přes covid situaci, kvůli níž se bohužel nemohl uskutečnit offline event za přítomnosti fanoušků, dokázali vybudovat špičkovou ligu, která vzbudila velký ohlas i zájem nejen v esportové komunitě, ale také u širší veřejnosti,“ uvedl Esports manager vydavatelství Czech News Center, kam deník Sport patří a kam zároveň patří i deník E15, Pavel Janega.

Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků
i Zdroj: DOTA2.cz

Vítězem podzimní části Sazka eLEAGUE CS:GO se stal liberecký tým Sinners, esportová odnož hokejového klubu Bílí Tygři Liberec, který zvítězil také v jarní části. S oběma tituly si tento rok vystřílel unikátní trofej, vítězné prsteny a historicky nejvyšší finanční odměnu v česko-slovenském e-sportu 650 tisíc korun. Ve hře Dota 2 kralovali hráči eSuby. Celkem se mezi nejlepší týmy v CS:GO a Dota 2 rozdělilo 1,3 milionu korun.

Do studia během finále zavítal také známý influencer a bývalý youtuber Jirka Král, jenž na nějaký čas ovládl Instagram @sazkaeleague.cz a ukázal divákům produkci a zákulisí finále.

Fanoušci si tento rok v rámci Sazka eLEAGUE mohli pustit celkem 164 streamovaných zápasů, včetně studiových přímých přenosů z jednotlivých kvalifikací, ligových a finálových kol. Týmy v nejvyšších soutěžích CS:GO a Dota 2 byly finančně podpořeny částkou 1,2 milionu, a navíc měly příležitost hrát o prize pool ve výši 1,3 milionu. Celkem si tedy nejlepší týmy rozdělily částku, která nemá obdoby, přes 2,5 milionu korun.

Finále Sazka eLEAGUE sledoval na Twitchi rekordní počet diváků
i Zdroj: DOTA2.cz

Profesionální struktura Sazka eLEAGUE, která vznikla za oficiální podpory vydavatele her, americké společnosti Valve, je mediálně pokryta na stránce www.sazkaeleague.cz. Vedle zpravodajství a novinek jsou zde livestreamy, videosestřihy ze zápasů, rozhovory s hráči, analýzy, statistiky či profily týmů. Projekt funguje také za výrazné podpory herní agentury Grunex a televizního pořadu Re-play, prodejce videoherní techniky CZC.cz, OMEN, Samsung Odyssey nebo značky Red Bull.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama