G2 Esports vstupují na Dota 2 scénu partnerstvím s Invictus Gaming
i Zdroj: Invictus Gaming
Esport Článek G2 Esports vstupují na Dota 2 scénu partnerstvím s Invictus Gaming

G2 Esports vstupují na Dota 2 scénu partnerstvím s Invictus Gaming

Michal Glückselig

Michal Glückselig

9. 12. 2023 11:40

G2 Esports se jakožto jedna z největších evropských organizací vůbec poprvé v historii vydává dát své barvy na odiv v Dotě 2.

Reklama

G2 Esports jakožto velikáni esport scény

G2 Esports jsou známou organizací napříč takřka každým větším esport titulem, a to nejen kvůli množství vytvářeného obsahu, kterým se snaží zaujmout své fanoušky, ale především díky výsledkům. Jak na League of Legends, tak i v Counter-Striku se totiž díky skvělému zázemí, které hráčům poskytují, soustavně drží mezi světovou špičkou. Při oznámení jejich nástupu do světa Doty 2 se tak nejeden fanoušek tohoto esportového giganta zvedl ze židle.

Vstup do Doty 2

Přestože G2 Esports jsou svým původem evropská organizace, pro Dotu 2 zvolili poněkud odlišný přístup. Místo toho, aby se vydali reprezentovat západoevropský region na vlastní pěst, raději uzavřeli partnerství s již zaběhlou organizací Invictus Gaming. Tuto novinku oznámili cestou, kterou umí vůbec nejlépe - vytvořením legračního filmečku, ve kterém účinkují všichni hráči IG.

A proč právě čínský region? G2 Esports měli údajně mít v Číně velkou fanouškovskou základnu, a to i navzdory tomu, že jejich organizaci ještě nikdy nereprezentoval tým z Asie. Albert Dechelotte, výkonný ředitel G2 Esports navíc dodal, že si neumí představit lepší partnerský tým než IG a těší se, až spolu zanechají stopu v čínském regionu. 

Další z hlavních překážek pro vstup do západoevropského regionu mohl ale být také nedostatek kvalitních hráčů. Dota 2 se již delší dobu potýká s nedostatečným nárůstem mladého talentu a všichni již hotoví hráči sídlí pod křídly jiných organizací. G2 Esports tak jakožto vysoce ambiciózní organizace raději skočila po příležitosti reprezentovat jiný region se silnými hráči, nežli zkusit budovat talent v domácím regionu, na poli pomalu umírající druholigové scény.

Jaké jsou šance G2.iG na ESL One Kuala Lumpur?

Šance čerstvě přejmenovaného týmu G2.iG se díky nově poskytnutému zázemí pro hráče na ESL One Kuala Lumpur podstatně zvyšují. Společně se vzestupnou tendencí čínského regionu na letošním The International se dá očekávat, že půjde o jednoho z favoritů na vítězství celého turnaje.

Sestava G2.iG:

  1. Du "Monet" Peng
  2. Cheng "NothingToSay" Jin Xiang
  3. Thiay "JT-" Jun Wen
  4. Ye "BoBoKa" Zhibiao
  5. Yap "xNova" Jian Wei
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama