Gigabyte GX32QC – Monitor pro náročné hráče za rozumnou cenu
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Gigabyte GX32QC – Monitor pro náročné hráče za rozumnou cenu

Gigabyte GX32QC – Monitor pro náročné hráče za rozumnou cenu

Anonym

Anonym

29. 6. 2020 18:15

[Sponzorováno] Hledáte nový monitor?

Reklama

Společnost Gigabyte nedávno uvedla pětici nových monitorů s vysokou obnovovací frekvencí. Jedná se o 27 a 32palcové modely. Právě největší z nich může uspokojit nejen hardcore hráče, kteří touží po kvalitní velké obrazovce. Gigabyte G32QC nabídne prakticky vše, co si od moderního monitoru můžete přát. Vysoké rozlišení, rychlá odezva a vysoká obnovovací frekvence tvoří základ, ale monitor se může pochlubit i dalšími vychytávkami.

 

Špičkový zahnutý panel

Starému FullHD rozlišení už dneska prakticky odzvonilo, zvlášť pokud se bavíme o velkých monitorech nad 24 palců. Gigabyte G32QC samozřejmě jde s dobou a nabízí jemné QHD rozlišení, tedy 2560 × 1440 pixelů. Na úhlopříčce 32 palců díky tomu uvidíte každý detail a obraz je ostrý a jemný tak, jak se na moderní monitor sluší a patří.

 

Gigabyte GX32QC – Monitor pro náročné hráče za rozumnou cenu
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Herní monitor Gigabyte G32QC samozřejmě zaujme i nadstandardní obnovovací frekvenci. Většina konkurenčních monitorů v této cenové kategorii nabídne okolo 120 až 144 Hz. Model G32QC ovšem umožňuje posunout herní zážitek na novou úroveň díky 165Hz obnovovací frekvenci. Obraz proto při hraní působí nebývale plynule a vaší rychlé reakci ve hře tak nic nebrání. Vysoká obnovovací frekvence je navíc doplněna technologiemi G-Sync a FreeSync Premium Pro. Monitor se tak přizpůsobí počtu snímků, které vyprodukuje vaše grafická karta. Nemusíte se bát žádného trhání obrazu ani podobných neduhů.

 

Gigabyte GX32QC – Monitor pro náročné hráče za rozumnou cenu
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Aby byl herní požitek ještě intenzivnější, disponuje monitor zahnutím o poloměru 1500R. Jde o ideální poloměr zakřivení, který uživatele pohltí jak u hraní, tak například při sledování filmu. Odlesků se samozřejmě bát nemusíte, displej má totiž matnou povrchovou úpravu. Třešničkou na dortu u tohoto panelu je jas 350 cd/m2 společně s funkcí HDR, která zvyšuje dynamický rozsah.

 

Prémiové funkce nejen pro hraní

Gigabyte G32QC nabídne i funkce známé z dražších modelů Aorus. Jde například o Black Equalizer. Tato technologie umožňuje při hraní lépe vidět ve tmě, aniž by se přesvítila světlá část scény. Aim Stabilizer pro změnu odstraní rozmazání obrazu, když míříte. Motion Blur přeci ve hrách nemá nikdo rád. Další vychytávky jsou pak dostupné v rámci GameAssist funkce. V průběhu hraní si tak můžete zapnout odpočet času nebo nastavit jednotný crosshair, který zůstane stejný napříč herními tituly. Dashboard pro změnu zobrazí všechny informace ohledně vašeho počítače. Nechybí teploty komponent, frekvence ani počet snímků za vteřinu.

 

Gigabyte GX32QC – Monitor pro náročné hráče za rozumnou cenu
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Samotné nastavení monitoru probíhá pomocí joysticku na zadní straně. Jde o jednoduchý a elegantní způsob, jak si upravit parametry monitoru. Zároveň však lze využít i programu OSD Sidekick. V tomto zdarma dostupném softwaru naleznete všechno potřebné nastavení, včetně nespočtu zobrazovacích profilů. Jakákoliv úprava nastavení je tak otázkou pouhých několika kliknutí myši.

 

Gigabyte GX32QC – Monitor pro náročné hráče za rozumnou cenu
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Moderní a ergonomický design

V neposlední řadě tu máme samotný vzhled. Gigabyte samozřejmě nezaspal trend poslední doby a monitor disponuje opravdu minimální rámečky po stranách displeje.

 

Ačkoliv má Gigabyte G32QC displej s velkou úhlopříčkou, na stole nezabere moc místa. Může za to kompaktní a zároveň robustní stojan s pevnou základnou ve tvaru „V“. Stojan samozřejmě umožňuje snadné upravení výšky i náklonu monitoru. Obrazovku si tak lze nastavit do polohy, která vám nejvíce vyhovuje. Povedenou vychytávkou je nenápadný otvor ve stojanu, jenž usnadňuje organizaci kabeláže. Monitor také nabízí možnost připevnění na zeď pomocí VESA držáku.

 

Gigabyte GX32QC – Monitor pro náročné hráče za rozumnou cenu
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Elegantní zadní strana nakonec skrývá i slušnou řadu konektorů. Obraz lze zapojit přes dvojici HDMI 2.0 a DisplayPort 1.2. Gigabyte G32QC také podporuje funkci obraz v obraze, tudíž není problém sledovat dva připojené zdroje najednou. Konektorovou výbavu dále doplňuje dvojice rychlých USB 3.0.

 

Gigabyte G32QC zkrátka za rozumnou cenu nabídne vše, co si náročný hráč může přát. Velký prohnutý panel s vysokým rozlišením, rychlou odezvou a nadstandardní 165Hz obnovovací frekvencí vás v žádné hře nebude brzdit. Podpora HDR najde využití nejen ve hrách, ale i při sledování videa a další pokročilé funkce vyšperkují vizuální zážitek na maximum.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama