Heroic vstupují do Dota 2 esportu
i Zdroj: Heroic
Esport Článek Heroic vstupují do Dota 2 esportu

Heroic vstupují do Dota 2 esportu

Michal Glückselig

Michal Glückselig

5. 1. 2024 13:02

Úspěšná organizace Heroic, známá především svým působením ve hře Counter-Strike, vstupuje na pole Doty 2.

Reklama

Příchod velkých organizací

Není tomu tak dávno, co se ve světě Dota 2 esportu probíralo téma nízké lukrativity pro velké organizace. Přesto se v posledních měsících některé z nich rozhodly rozšířit své pole působnosti a začít v Dotě soutěžit. První vlaštovkou se stali G2 Esports, kteří uzavřeli partnerství s čínskou organizací Invictus Gaming, nyní do Doty vstupuje i další z velkých organizací, Heroic. 

Ta je známá především svým působením ve hře Counter-Strike, kde se pohybuje mezi světovou špičkou a dlouhou dobu si dokonce držela pozici nejlepšího světového týmu. Když tedy koncem roku 2023 oznámila, že se chce letos zaměřit i na Dotu, jen málokterý fanoušek esportu dokázal držet svá očekávání na uzdě.

Stavba soupisky Heroic

Přestože je Heroic původem norskou organizací a svou lokalizací tak spadá pod západoevropský region, v rámci Doty se rozhodla zacílit na jihoamerický region. Na první pohled tak může jít o zklamání, neboť tento region se v posledních měsících prezentoval velice slabými, až ostudnými výkony, soupiska, kterou se Heroic podařilo dát dohromady, ovšem vypadá více než slibně.

Nejznámějším hráčem v soupisce je bezpochyby Héctor “K1” Rodríguez, který v Heroic zaujme pozici carry. Tomu se totiž v rámci posledního The International podařilo v barvách Nouns probojovat až na sdílené 7.-8. místo, což je pro severoamerický tým jedno z nejlepších umístění za poslední dobu. Zkušenosti z loňského The International pak disponuje i bývalá dvojice hráčů jihoamerického týmu Keyd Stars, João “4nalog” Giannini a Matheus “KJ” Diniz, kteří budou v týmu Heroic reprezentovat mid a pozici supporta. 

Druhým supportem se pak stane Elvis “Scofield” Peña, jenž po dobu čtyřech let reprezentoval Beastcoast, jeden z předních týmů jižní Ameriky. Pětici hráčů poté uzavře offlaner Cedric “Davai Lama” Deckmyn, jeden z vycházejících talentů novodobé Doty, který má na svém kontě několik vítězství třetiligových turnajů a také účast v první divizi západoevropského Dota Pro Circuitu. 

Jaké jsou šance Heroic?

Organizaci Heroic se podařilo složit tým ze sympatických a zkušených hráčů, který by díky nově získanému zázemí mohl fungovat více než skvěle a zcela bez problémů ovládnout domácí scénu. Jejich síla v porovnání s mezinárodní konkurencí je ovšem otázkou. Jihoamerický region totiž již několik měsíců platí za ten vůbec nejslabší a žádný z hráčů současné sestavy Heroic v porovnání s mezinárodní špičkou příliš nevynikal. 

Současná sestava týmu Heroic:

  1. Héctor “K1” Rodríguez
  2. João “4nalog” Giannini
  3. Cedric “Davai Lama” Deckmyn
  4. Elvis “Scofield” Peña
  5. Matheus “KJ” Diniz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama