Hippomaniacs ovládli evropskou kvalifikaci a pojedou na finále do Číny
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Hippomaniacs ovládli evropskou kvalifikaci a pojedou na finále do Číny

Hippomaniacs ovládli evropskou kvalifikaci a pojedou na finále do Číny

NewMattress

NewMattress

9. 6. 2019 12:08

Hippomaniacs postoupili z evropské kvalifikace na finále World Cyber Games 2019 konané v Číně. V kvalifikaci po šesti výhrách a jedné prohře postoupili z první příčky, kdy si postup zajistili až vypracovaným vítězstvím v poslední hře.

Reklama

Dne 8. června se české týmy Hippomaniacs a Inea.Rozbíječi zúčastnily v Aténách evropského finále v rámci World Cyber Games 2019, v němž si dva nejlepší celky zajistily účast na červencovém finále. Zatímco týmu Inea.Rozbíječi se příliš nevedlo, Hippomaniacs kvalifikaci ovládli a kromě výhry 5 000 USD, se tak mohou chystat na výlet do čínského Si-anu, kde si celkem 8 týmu zahraje o celkový prizepool 140 000 USD.

 

Samotná kvalifikace se pro Hippomaniacs vyvíjela poměrně slibně od prvních her, kdy v prvních čtyřech hrách přesvědčivě zvítězili nad slabšími týmy. Nejsilnější celky na ně však čekaly v posledních kolech, což se ukázalo hned v pátém kole, kdy „Hippos“ padli s rumunským celkem. Odtud již vedla cesta do Číny pouze přes dvě výhry (nikdo nepředpokládal, že by týmy KeinBockOderWas (Německo) a Se7en eSports (Kazachstán) klopýtly ve svých zápasech, takže Hippos museli tyto týmy ve dvou zbývajících vzájemných zápasech porazit). Po výhře nad německým týmem chyběl pověstný poslední a nejtěžší krok.

 

Sedmá hra byla takovým malým finále celého turnaje a tomu odpovídal i parádní výkon „Hippos“, kdy celý zápas byli pod obrovským tlakem soupeře, který se asi 40 minut snažil o dobití raxů. Hippos však úspěšně odvraceli veškeré snahy a natahovali čas pro Supreamového Arc Wardena, který měl ze všech hrdinů v late game největší potenciál urvat vítězství pro svou stranu. Po závěrečném fightu, kdy „Hippos“ udrželi poslední rax a všichni hrdinové skončili mrtví bez buybacku a jediný Arc Warden naživu, bylo jasné, že do Číny se podívají Hippomaniacs na úkor svého soupeře. Celou poslední hru je možné shlédnout na youtube (viz link níže).

 

Již nyní je známých 6 finalistů, kdy poslední dvě pozice doplní čínské týmy, které vzejdou z tamní kvalifikace konané 20. června.

 

Kvalifikované týmy na finále World Cyber Gymes 2019:

  • Cignal Ultra (Filipíny)
  • MSCerberus TH (Thajsko)
  • Thunder Predator (Peru)
  • Black Sheep (USA)
  • Hippomaniacs (Česká republika)
  • KeinBockOderWas (Německo)

 

Věříme, že se Hippos opět pečlivě připraví a ve finále (18. – 21. červenec) budou bojovat o ty nejvyšší posty.

 

Užitečné linky:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama