IG zvedli nad hlavu DAC trofej
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek IG zvedli nad hlavu DAC trofej

IG zvedli nad hlavu DAC trofej

sol_mcbp

sol_mcbp

4. 4. 2017 21:28
Reklama

Druhý ročník Dota Asian Championships konaný v Shanghaji, který by se dal take nazvat :monkey king tournament, vyhráli po dominanci v grand finale nad OG Invictus gaming.

Skupiny

Skupina A dopadla, dle předpokládání, jasnou dominancí OG na prvním místě a Team Empire  na místě druhém, který ovšem velmi strádal své perfektní výkony z dřívějších dob, možná způsobený změnou sestavy teamu. Team Faceless dokončil skupinu na posledním místě, nejenom kvůli nedostačujícího hernímu projevu Dominik Black^ Reitmeier.

IG zvedli nad hlavu DAC trofej
i Zdroj: DOTA2.cz

Skupina B (skupina smrti) měla velká zklamání, ale i překvapení. Team liquid nezvládl základní skupinu dle představ a třetí místo ve skupině si zajistil až poslední den turnaje při dohrávce zápasu. EG nedokázali držet krok s Čínskýmy týmy podporované domácím publikem a skončili základní skupinu na předposledním místě. Skupině dominovali budoucí vítězové turnaje IG, Newbee skončili na druhém místě.

IG zvedli nad hlavu DAC trofej
i Zdroj: DOTA2.cz

Upper bracket nabídnul teamfighty, kvůli kterým všichni milujeme dotu. Naga sleep,Black hole, earth splitter perfektně zahrané od OG a jejich cesta do grand finale se zdála až příliš snadná. Mimojiné jako jediný team na turnaji pickoval Visage.

První zkouška pro OG v zápase proti IG jen poukázala na to,jak jsou OG a IG top teamy a nebyly do té doby pořádně prověřeni.

Legenda Xu BurNing Zhilei předváděl celý turnaj perfektní výkony a jeho  brzké, agresivní pohyby po mapě připisovaly teamu IG jednu výhru za druhou.

IG zvedli nad hlavu DAC trofej
i Zdroj: DOTA2.cz

Lower bracket se stal osudným pro team Liquid hned v prvním kole a jejich výkony na turnaji bylo jedno velké zklamání. Jak uvedl později Lasse Mutambaman Urpalainen v rozhovoru pro RuHub: "teamy hodně studovaly naše strategie a banovaly naše důležité hrdiny". Double rampage od Arteezeho pomohlo k výhře 2:0 proti Faceless, na Newbee už jejich síly nestačily a oba velcí favourite turnaje, EG a team Liquid mají co napravovat před blížícím se Kyjev major.

Grand finale byl rematch mezi OG a IG a Ig se pouřili ze svých chyb.Ye BoBoKa Zhibiao byl jednoznačně MVp celého turnaje,což potvrdil I v grand finale.Jeho Riki překvapil OG nejen v první hře,ale vzápětí I ve hře druhé, ve které velmi specifickým buildem (3 ring of Aquila) terorizoval celý team OG.

IG zvedli nad hlavu DAC trofej
i Zdroj: DOTA2.cz

OG nezabanovali první dvě hry magnuse v první fází a stalo se jím to osudným. Lin XXs Jing je bolestivě trestal za špatné postavení  v teamfightech

IG dominovali Grand finale a po výhře 3:0 vs OG zvedli na domácí půdě nad hlavu trofej pro vítěze společně s výhrou 227 676  euro.

IG zvedli nad hlavu DAC trofej
i Zdroj: DOTA2.cz

MVPs turnaje:

  • BoBoKa
  • XXs
  • Burning
  • Ghostik
  • Sccc
  • Jerax
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama