joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek joinDOTA League: Jak na to?

joinDOTA League: Jak na to?

Marty

Marty

30. 1. 2014 21:45

Jelikož jsem si všiml, že spousta týmů v joinDOTA League netuší, jak celý tento systém funguje, rozhodl jsem se zpracovat přehledný "návod" na to, jak v jDL hrát. Už od samých začátků, jako je domlouvání si zápasů, až po nahlašování výsledků.

Reklama

Obsah

0. Jak používat Support ticket systém

1. Důležité odkazy

2. Váš tým

3. Zápasy - termíny, výsledky, potvrzobání apod.

 

 

Když vyšla joinDOTA league a já viděl kolik je CZ/SK týmů přihlášených do této ligy, měl jsem radost. Ale jedno jsem věděl už dopředu. Bude zde spooousta dotazů na všelijaké drobnosti, které většinou všichni najdou v pravidlech nebo v jDL FAQ. Ale samozřejmě, známe se a já sám nejlíp vím, že každej radši pošle žádost o přidání na steam, čeká na přijetí, píše dotaz zhruba ve 30 zprávách a čeká na odpověď mnohokrát déle, než aby si zapl pravidla joinDOTA League a přečetl si o tom.

Nicméně mě toto donutilo zpracovat tento článek, jakožto návod pro "hloupé" (bez urážky). Každý den mi přicházejí dotazy, jak na steam, skype, email, tak dokonce i na facebook na tak jednoduché otázky, až sem se začal ptát sám sebe, jestli je to vůbec možné.

Tak doufám, že zde každý najde to co neví a hlavně doufám, že se tímto návodem bude každý řídit.

Kdyby zde chyběly nějaké věci, které vás zajímají, stačí je napsat do komentářů (ne na skype, steam, facebook, PM, prostě jen do komentářů). Já si komentáře budu pravidelně číst a budu se snažit tento článek aktualizovat.

 

Ptáte se, kam máte posílat dotazy? Přes joinDOTA Support ticket systém!

 

0. Jak používat Support ticket systém?

Tento systém je pro používání velmi jednoduchý! Pro administrátory velmi přehledný a měl by se využívat pro veškerou komunikaci mezi týmy a joinDOTA Admin Staff.

Všude ve všech divizích to funguje perfektně, jen opět u CZ/SK scény mi chodí dotazy na email, skype, steam, facebook, prostě kamkoli jen né tam kam by měly! No dobře nebudu tu někoho urážet - 2 tickety přišly.

Každopádně mám v plánu toto zavést v CZ/SK divizích taky a doufám, že si na to všechny týmy rychle zvyknou, protože nebude trvat dlouho a budu muset smazat ze steamu všechny ty lidi, co si mě přidali jen kvůli dotazu, na který najdou odpověď v pravidlech.

 

Takže se do toho pustíme!
Princip je jednoduchý
, zkrátka si tak brouzdáte po joinDOTA.com, najede si třeba na nějaký zápas a vidíte, že zde není něco v pořádku. Nejčastěji se stává, že enemy neodpovídají v komentářích u jednotlivých zápasů. Že zkrátka ignoroují veškerou vaši snahu se s nimi zkontaktovat - to je také důvod, proč mám na steamu 90% nových lidí, všichni se ptají, co mají dělat - TEĎ UŽ TO VĚDÍ! NAPSAT SUPPORT TICKET!!!!!.

Řešíte to skrz steam přeze mě a je to zbytečně zdlouhavé! Pokud napšete ticket, ten bude automaticky přihlásen ke mě, a mě to hodí upozornění. Já si ho přečtu, odpovím a pošlu zpět. Jak jednoduché.

Myslel jsem si, že takhle text by měl stačit, ale pak mi došlo, že sem radši dodám i screenshoty.

 

"Protejší tým nás ignoruje, co máme dělat?"

Pokud je váš oponent nepřítomen a nereaguje na žádnou vaši snahu o komunikaci, kliknětě na Opponents not available. Poté vám úplně nahoře vyběhne okno s již samotným support ticketem.

joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Zde do Your request popište váš problém. Zkontolujte si v levém sloupečku, zda je vyplněný správný zápas, abychom nehledali chybu u jiného zápasu.

joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Všeobecné použivání support ticketů.

Pokud máte jakýkoli jiný prolbém, než-li to, že jsou vaši oponenti k nezastižení, použijte všeobecný support systém.
Odkaz na to, kam odeslat dotaz najdete na svém panelu v pravo, viz obrázek.

joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Poté vám opět vyběhne známý panel navrchu stránky, kde popíšete svůj problém, viz obrázek.

joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Doufám, že tento návod pomohl, a přeji si aby mi už nechodili žádne nové žádosti o přítelství na steam. Ty už budu ignorovat a všechno budu řešit přes support tickety!

 


 

Základní pravidlo komunikace na joinDOTA je používání Angličtiny. A manner!

 

joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Pošlu sem pár nejdůležitějších odkazů, které si každý musí přečíst ještě před tím, než napíše nějaký hloupý dotaz PM zprávou adminovi, který mu stejně odpoví jen přeposláním těchto odkazů:

joinDOTA League - Rules (Pravidla) - ODKAZ ZDE.

joinDOTA League - FAQ (Často kladené otázky) - ODKAZ ZDE.

 

2. Váš tým

Zde je je asi nejčastější otázkou: Kolik může mít můj tým členů? Můžu měnit členy za průběhu ligy? Kolik je povoleno standinů (náhradníků). Odpovědi jsou zde:

Každý tým může mít maximálně 10 členů. Tito členové mohou být střídáni i za průběhu ligy. Co se týče standinů (smurfů), není v nich nic limitováno. Každý tým může mít kolik jen chce náhradníků, teoreticky nejvíce jde 1+4.

 

Pokud chcete přidat člena, ale on nevidí políčko pro zadání hesla pro připojení do týmů, tak je to tím, že daný hráč nemá vyplněné STEAM ID ve svém profilu. To mi připomíná, že mi chodilo i pár dotazů o tom, co je to STEAM ID. STEAM ID je unikátní číslo přidělné ke každému steam profilu! Toto ID zjistíte zadáním odkazu na váš steamcommunity profil na této stránce: steamidfinder.com/

 

3. Zápasy - termíny, výsledky, potvrzení výsledků atd...

Toto je asi nejkritičtější téma. Né, že by to nějak nefungovalo, ale skoro každý to dělá špatně a především POZDĚ!

 

3.1 Kde najdu své zápasy?

Pokud si otevřete stránku joinDOTA League - konkrétně: joindota.com/en/leagues/europe

Tak v pravo vidíte vaše následující zápasy! Toto je pro vás velmi důležité a nezapomínejte, že tento každý zápas má svou pod-stránku, na které se odehrává nejvíce organizačních věcí, ale k tomu až později.

 

Přehled zápasů - pravý sloupec - "Your Next Matches"

joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

3.2 Jak se domluvit s nepřítelem na jiné datum odehrání?

Toto je asi to NEJDŮLEŽITĚJŠÍ co na jD děláte! Co se týče organizačních činností. Zde je velmi důležité přečíst si pravidla jDL, o kterých jsem psal výše. Ale jen pro jistotu to přepíšu ještě sem! Každé kolo jDL má svůj playday! To je den, na který je nastaven defaultní čas a datum odehrání zápasu - každá neděle od 16:00! Svůj zápas můžete odehrát v tomto období: týden před playday datumem až týden po playday datumu!

 

To znamená, pokud je playday nastaven na neděli 2. února, je možné tento zápas odehrát od neděle 26. ledna - do neděle 9. února! Vždy do času 16:00, protože v tento termín začíná nový playday!

 

Teď už k samotné změne datumu. Princip je velmi jednoduchý! Stačí pouze psát komentáře! VOALAAA! Každý zápas má svou vlastní stránku (příklad zápasu frozenRiders vs. e'V0LVED ZDE)

 

Jediné co po vás admini chtějí je komunikovat s protějším týmem prostřednictvím komentářů (a v angličtině), aby sami admini viděli, jak je na tom domluva o odehrání zápasu! Pokud opravdu nedovedete mluvit anglicky, nebo zkrátka máte deprese z psaní komentářů a musíte se domluvit přes steam, tak to neni problém. Jen opět prosíme napsat VŽDY!!!!! Výsledek konverzace o datumu hraní zápasu do komentářů, jedná se o 2 komentáře, jeden tým napíše termín, druhý tým potvrdí!

 

!!! TATO ZMĚNA DATUMU MUSÍ PROBĚHNOUT MINIMÁLNĚ 48 HODIN PŘED DEFAULTNÍM ČASEM PLAYDAY !!!

 

TO ZANEMENÁ: POKUD JE NASTAVEN PLAYDAY NA NEDĚLI 2. ÚNORA OD 16:00, MUSÍTE SE DOMLUVIT NA JINÉM TERMÍNU !!!NEJPOZDĚJI!!! DO SOBOTY 1. ÚNORA DO 16:00. DOUFÁM, ŽE JE TO VŠEM JASNÉ, A NEBUDOU ZDE UŽ TAKOVÉ PŘÍPADY, KDE NAPÍŠOU TÝMY 3 A VÍCE DNÍ PO DEFAULTNÍM ČASE NĚCO TYPU: Zápas se hraje za 2 hodiny.

 

TOTO NEEXISTUJE! A AKCEPTOVAL JSEM TO POUZE PRO PRVNÍ PLAYDAY! POKUD SE TÝMY NEDOHODNOU VČAS - BUDE SE KONTUMOVAT! I JÁ JAKO ADMIN MUSÍM DODRŽOVAT TERMÍNY A NEHODLÁM SI DĚLAT ZBYTEČNÉ PROBLÉMY S VYSVĚTLOVÁNÍM PROČ ZÁPAS, KTERÝ JE HLÁŠEN NA 2.2. NENÍ ODEHRÁN JEŠTĚ  8.2.!!!!

 

Příklad správné komunikace mezi jednotliými týmy:

joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

3.3 Odehrání zápasu:

Zde nebývají nějaké problémy, každopádně přidám pár hintů, které by jste měli vědět!

Nastavení lobby: Server: Luxembourg (pokud se týmy nedohodnou jinak), Mod: CM, Verze: Tournament

Hraje se systémem 2 games round robin, někdy je tento systém nazýván jako BO2, ale to je blbost!

Jsou to zkrátka 2 hry a výsledek zápasu může dopadnout takto: 2-0, 1-1, 0-2

 

Lobby si zakládají hráči sami pokud se neozve Admin, který lobby založí a pustí ho i v DotaTV!

Více informací o odehrání zápasů najdete v joinDOTA pravidlech.

 

3.4 Nahlášení výsledků:

Zde nebývá tolik problémů, ale i přes to se zde najdou případy, které nezvládnou ani toto.

Výsledky zadávají hráči sami! Na samostatných stránkách jednotlivých zápasů!

Jeden tým zadá výsledek, druhý tým výsledek potvrdí! EZ RARES!

 

Náhled:

joinDOTA League: Jak na to?
i Zdroj: DOTA2.cz

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Myslím, že pro dnešek by tyto základy měly stačit. Pokud mě napadne něco, co by zde mělo být, určitě to přidám. Vy do komentářů pište návrhy na dotazy, které by zde neměly chybět.

 

 

See ya! Marty.

Aleš 'Marty' Martan

Skypealesmartan

Steamalesmartan

Facebook: MartyDOTA

emailales.martan@gmail.com

 

 

Shoutout Kovajdovi za vypůjčení jD Accountu pro nafocení screenshotů.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama