Komunitní derby se uskuteční už tuto neděli
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Komunitní derby se uskuteční už tuto neděli

Komunitní derby se uskuteční už tuto neděli

Shovelmeister

Shovelmeister

10. 11. 2020 12:29

Exhibiční BO5 série mezi týmy Young a Lidovej Gaming se odehraje už za pár dní. Co k tomu říká organizátor Neex a zástupci jednotlivých týmů?

Reklama

Lukáš "Neex" Baran je dvaadvacetiletý nadšenec do Doty, který už se více než rok aktivně věnuje streamování na platformě Twitch. MMR je podle něj důležité, a tak nám prozradil, že se momentálně drží na ranku Divine 4. Podařilo se nám získat odpovědi i na další otázky, týkající se připravovaného derby.

Kde se vzala myšlenka derby mezi Lidovým Gamingem a Young?

Pravidelně připravuji pro mé diváky komunitní výzvy. Mezi poslední patří soloQ mid stream 18 h, nebo kuchyňský stream, kde jsem vařil jídla, která vybrali diváci. Od jednoho z diváků padl nápad domluvit atraktivní zápas. Tahle myšlenka se mi zalíbila, protože jsem se v posledním měsíci začal komentování Doty příležitostně věnovat.

Proč zrovna tyto dva celky?

Požadavek na týmy byl takový, aby zápas měl úroveň, tudíž někdo, kdo hraje Sazku, nebo se těmto týmům dokáže vyrovnat. Young byli první volba, protože kluci můj stream často navštěvují. Soupeře jsem chtěl vybrat takového, aby série byla vyrovnaná a zároveň byl tým oblíbený u veřejnosti a mohl jsem to použít jako lákadlo.

Budeš komentovat sám, nebo přibereš ještě někoho dalšího, případně i panel?

Sám na to určitě nebudu, přiberu si k sobě někoho, v koho věřím, že tomu rozumí více než já. Každopádně, na stream pravidelně chodí lidi, které bavím a chodí tam kvůli mně. Tudíž budu jak u komentování, tak u neskutečné draft analýzy. Jsou připravené nějaké cringe videa, jako jsou u mě diváci zvyklí.

Jaká máš od exhibičního utkání očekávání?

Zápas se hraje o výhru 2500 Kč a MVP série 500 Kč, kterého vyberou diváci. Koncová čísla nemusí být poslední. Již několik diváků nebo lidí z komunity mě oslovilo a prize pool naboostili z 500 Kč na aktuálních 3000 Kč, za což jim mockrát děkuji. Tím, že se hraje o prize pool, MVP a slávu být na mém streamu, tak věřím, že kluci to vezmou zodpovědně a uvidíme 5 napínavých her.

Plánuješ další podobné akce?

Stream tvořím pro lidi, tak aby je bavil. Komunitní výzva je vždy extra nápad. Až série proběhne, tak vše společně zanalyzujeme a uvidíme, kam naše komunitní výzva zamíří příště. Ale nápady i na další zajímavé zápasy, s pozměněnými pravidly, či týmy mám připravené. Těším se na vás v neděli 15. 11. v čase 17:00 na mém kanále.

K derby se vyjádřili i zástupci jednotlivých týmů. Se silným prohlášením přišel kapitán Lidového Gamingu Jan "JohnyEbola" Havelka:

Sice jsem teď profesionální hráč Dirt 5 a s Young jsme naposledy prohráli, ale i tak není třeba na ty mladý pušky trénovat. Koukal jsem chvíli na public mýho oblíbenýho ha'taaky Filipa a už teď je jasný, že to skončí rychle 3:0 pro nás a já tak stihnu Spartu.

Zkrátka se ve svých siláckých prohlášeních nedržel ani reprezentant týmu Young Jan Matouš "Surlovec" Volek:

Musím uznat, že Lidový Gaming se dostal v Sazce daleko, navzdory tomu, že se tento tým skládá z Divine hrače na carry, support hrače, který už pomalu plešatí, midlinkáři/drafterovi, co nadraftí Faceless Voida s Trollem jako seriozní pick na Sazku, publikářovi, co vysolí 13 rankedů denně a stejně se neposouvá a nakonec týpka z Bruntálu.

Více se o zmíněných zástupcích týmů můžete dozvědět ve druhé epizodě podcastu Dota Shrine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama