LANka v Ohrozimi je za námi
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek LANka v Ohrozimi je za námi

LANka v Ohrozimi je za námi

Darerris

Darerris

30. 3. 2018 17:00

Od pátku se konal v Ohrozimi, spoustě hráčů v kraji to neznámém, jeden z největších LAN turnajů u nás. Jak to celé dopadlo?

Reklama

 

 

LANka v Ohrozimi je za námi
i Zdroj: DOTA2.cz

 

 

Ohrozimský kulturní dům obsadili již v pátek hráči Doty 2, aby se společně od 19. hodin poprali se svým týmem o část sladkého koláče - 35 000 Kč rozdělených mezi první tři týmy, to rozhodně není špatně. K tomu samozřejmě nesmí chybět studené pivo a teplé řízky, jak se na správné LANce patří! Pivo teklo proudem, jen tak mimochodem. :))

 

LANka v Ohrozimi je za námi
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Tradiční domácí atmosféru trošku ozvláštnily turnaje ve hře GetMeBro, kterou jsme uváděli již v předchozím článku. Hráči si tak mohli vyzkoušet hru hranou na tabletech a mobilních telefonech, která se lehce podobá Dotě - a to nejen díky hodnoceným zápasům či mechanice picků/banů.

  

LANka v Ohrozimi je za námi
i Zdroj: DOTA2.cz

 

V pátek se začalo hrát s menším zpožděním. V 19:30 proběhlo rozlosování skupin a od 8. hodiny večerní se začalo pomalu odehrávat. Celkový počet týmů bohužel klesnul na výsledný počet 11. Z toho důvodu došlo i ke snížení prizepoolu, který byl kryt z registračních poplatků. Nicméně díky organizátorovi akce se podařilo menší část získat ze soukromých zdrojů. Tím nebyl propad na výhrách toliko citelný.

V sobotu, po skvělé snídani, kterou nám zajistila paní "domácí", se odstartovalo přibližně v 10 hodin. Začaly se dohrávat resty ze skupin a mohlo se pozvolna přejít k samotnému playoff. Na pořadu dne se objevily různorodé a mnohdy zajímavé picky. Mohli jsme se setkat i s méně hranými hrdiny, jakými jsou například Batrider, Chen či Beastmaster. Za zajímavost můžeme také považovat zvrat v zápase mezi týmem eEriness a Inaequalis Animus (former Rozbíječi), kteří v Bo3 dokázali srovnat skóre a zahráli si tak o místo ve winner bracketu. Byl to jediný bod, o který budoucí vítězové za celý turnaj přišli. Ve finále se potkaly celky eEriness a Hippomaniacs, které skončilo za stavu 2:0 pro eE.

 

LANka v Ohrozimi je za námi
i Zdroj: DOTA2.cz

 

 

Pořadí Tým Výhra
1. eEriness 17.500,-
2. Hippomaniacs 10.500,-
3. Inaequalis Animus 7.000,-

 

 

Celou akci doprovázeli svým skvělým streamem "Pajpos a Markos", kteří sklidili vlnu kladných ohlasů. Nebyli však jediní dva, kteří se starali o pohodlí a zábavu diváků. Tato skvělá akce se totiž začíná pomalu, ale jistě, přibližovat turnaji The International - k dispozici totiž byla také adaptace všem dobře známého panelu, na kterém "PoKos s Pajpos" připravovali zajímavé rozhovory s hráči týmů a hodnotili právě dohrané hry. Stream sledovalo místy na 250 diváků.

 

LANka v Ohrozimi je za námi
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Za sebe mohu říct, že jsem si akci velice užil. Hlavně pátek :D Doufám v pokračování podobných akcí. Kde jinde osobně poznat lidi se stejnou vášní pro tuto úžasnou hru. Posedět, pokecat a příležitostně i popít. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama