Liquid s přehledem vítězí na ESL One Germany
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Liquid s přehledem vítězí na ESL One Germany

Liquid s přehledem vítězí na ESL One Germany

Shovelmeister

Shovelmeister

2. 11. 2020 18:33

Tým Liquid nepřerušil svou sérii výher a bez větších problémů zdolal Na´Vi v grandfinále ESL One Germany.

Reklama

Týmu Liquid se nebývale daří. Organizace přijala sestavu Alliance v říjnu minulého roku a nyní může poprvé slavit první místo své nové sestavy. Po vítězství 3:1 nad ukrajinskou organizací Na´Vi si odnáší tučnou odměnu v podobě 150 tisíc dolarů. Nejlepším hráčem turnaje se stal kapitán týmu Insania.

Po vcelku vydařené skupinové fázi dostali hráči týmu Liquid studenou sprchu v podobě porážky od mudgolems, která je dostala do spodní části vyřazovacího pavouka. Poté museli projít přes čtyři silné soupeře, aby se dostali až do grandfinále. S mírnými obtížemi zdolali své předchůdce z organizace Nigma 2:1, dále jednoznačně porazili BOOMův celek Vikin.gg 2:0, následně zničili nejlepší tým světa Secret a ve finále Lower Bracketu oplatili mudgolems jejich porážku.

Liquid s přehledem vítězí na ESL One Germany
i Zdroj: DOTA2.cz

Samotné finále nebylo zdaleka tak napínavé, jak si mnozí fanoušci přáli, přesto nabídlo velmi kvalitní Dotu. Rozjetí Liquid zvítězili v prvních dvou hrách dost přesvědčivě. Třetí mapu sice ovládli Na´Vi, na více se ale už nezmohli. Liquid získali i třetí bod a zaslouženě se stali šampiony.

Pro Na´Vi není druhé místo zklamáním. Organizace nedávno propustila celý tým kvůli nedostatečným výsledkům a přebrala sestavu FlyToMoon. Získat stříbrnou medaili na turnaji s nejvyšší možnou konkurencí z evropské scény je úctyhodný výsledek.

Turnaj přinesl několik zajímavých zjištění. Ukázal, že i malé či nově zformované týmy, jako Yellow Submarine či mudgolems, mají šanci na slušná umístění. Navíc jsme byli svědky dvou vítězství nad týmem Secret, něco takového nebylo v posledních čtyřech měsících myslitelné. Bude zajímavé sledovat, jak se vyvinou události v dalších turnajích a kdo bude regionu kralovat nadále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama