Máme za sebou skupinovou fázi ligy!
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Máme za sebou skupinovou fázi ligy!

Máme za sebou skupinovou fázi ligy!

Kovajda

Kovajda

30. 5. 2020 15:54

Dnešní finální den ligy byl plný zajímavých zápasů, všechny týmy v cílové rovince daly do her všechno a vůbec se nešetřily.

Reklama

1. zápas dne - Sampi vs Inaequlias Rozbíječi

 

Než budete číst dál, možná bych vám doporučil se na čtení vykašlat a na hru se podívat ze záznamu, protože opravdu stála za to. Navzdory očekávání většiny fanoušků Doty se vyvíjela hodně vyrovnaně, ani jeden z týmů si za celou dobu hry nevytvořil nějaký větší gold lead. Rozdíl v Networthu či Expech nikdy nebyl větší než 7k. Rozbíječi se už od začátku hry snažili hrát hodně agresivně, startovali hodně akcí, na které Sampi dobře reagovali a většinou ze všech vyšli +- nastejno. Za zmínku stojí fight na midu, kde se Rozbíječům podařilo pěkně vypnout Storma, který se buybacknul a fight ještě za pomoci Wraith Kingova slowu z Reinkarnace otočil. Tento buyback pak ale Sampi přišel draho, protože prodloužil jeho respawn time po další smrti a Rozbíječi tak měli dost prostoru na push a Roshana. Ještě připojím klip finálního fightu, ve kterém si Slawee dal Ultra Kill a dovedl tak svůj tým k výhře. 

 

Máme za sebou skupinovou fázi ligy!
i Zdroj: DOTA2.cz

  

2. zápas dne - Lutea vs GoGame Dogs

  

Dnešek se nese ve jménu super her na sledování. První třetina hry byla sice velice klidná, moc se nezabíjelo, pak ale přišla fáze, kde se bojovalo nonstop - viděli jsme spoustů pěkných fightů, které byly rozvleklé po půlce mapy, nechyběly tam ukradené aegisy, tier 5 itemy a dokonce došlo i na Divine Rapier! Dogs měli pěkně našlápnuto na vítězství, pak ale trochu klopýtli a byla z toho krásná 65 minutová hra, která stejně jako ta první určitě stojí za shlédnutí. Ještě si dovolím přidat klip z rozhodujícího fightu, po kterém Dogs vzali roshe a došli si pro výhru midem.

 

 

Máme za sebou skupinovou fázi ligy!
i Zdroj: DOTA2.cz

  

3. zápas - NecroRaisers vs HippoManiacs

 

Třetí hra, třetí Rikimaru, třetí prohra. Dneska chtěli Hippos ukázat, že nejsou jen one-trick pony, že toho mají v rukávu víc než jen massfightovací picky a zvolili strategii založenou spíš na pickoffech. Ze začátku se Hippos docela dařilo, Riki se snažil gankovat už daleko předtím než měl Diffusal Blade. V první fázi hry byl Riki hodně vidět, svým klíčovým čekáním na Enigmu vyhrál první z větších fightů. Prakticky hned v zápětí SurLovec ukázal, že hlídat ho je opravdu potřeba, když přes blackhole rozjel fight, který naopak vyhráli NR. Podařilo se jim svézt se na vítězné vlně, když si pak v 26. minutě za pomoci Aegisu došli pro spodní raxy. Následný fight ale vyhráli Hippos a tak se hra i přes ztrátu raxů dostala do víceméně vyrovnané fáze. SurLovcovi se dařilo do Black Holes chytat většinou jak Rikiho, tak Morpha (občas i za Morphovo pomoci) a tak NR většinu fightů vyhrávali. To samé se stalo i při pushi Hippos do NR báze a tak se jim díky absenci buybacků na obou Hippo cores podařilo vyhrát.

 

Máme za sebou skupinovou fázi ligy!
i Zdroj: DOTA2.cz

 

4. zápas dne - Team Brute vs CZC.eSuba

 

Začátek hry se pro Brute vyvíjel docela slibně, na linkách se jim dařilo o trošku lépe, Lycan dostal dost space. Pak se eSuba začala snažit nějak tvořit hru, ale Brute jim ukázali, že budou muset ještě chvilku farmit a počkat. Když se Digimu podařilo po úspěšném vyhýbání se fightům dofarmit Desolator, zkusila to eSuba znova a byl z toho team wipe. Brute se nenechali zastrašit a šli to zkusit na top, což vyústilo v další wipe. Od té doby už to bylo jen pobíhání po mapě a sbírání killů, které dovedli eSubu k vítězství a krásnému druhému místu ve skupinové fázi.

  

Máme za sebou skupinovou fázi ligy!
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama