Na Riyadh Masters 2024 si hráči údajně zahrají o 1 miliardu
i Zdroj: esportsbet.io
Esport Článek Na Riyadh Masters 2024 si hráči údajně zahrají o 1 miliardu

Na Riyadh Masters 2024 si hráči údajně zahrají o 1 miliardu

Michal Glückselig

Michal Glückselig

28. 11. 2023 11:20

Dobrý pocit ze soutěžení a porážky soupeře nejsou jediným hnacím motorem profesionálního hráče. Často jde i o finanční částku, obzvláště, má-li překročit takto závratné meze.

Reklama

Rekordní finanční odměny

Zatímco konkurenční multiplayerové tituly všechny ohromovaly svým počtem diváků, či hráčů na serveru v jeden moment, u Doty šlo vždy především o peníze, konkrétně o finanční částky, které si hráči odnesly z jednotlivých turnajů. V roce 2021 byl dokonce překonán rekord o nejvyšší finanční odměnu v rámci esportové sféry, kdy si všichni účastníci The International 10 zahráli o neuvěřitelných 888 miliónů korun. Dle nejnovějších zvěstí má ale i tato závratná částka být překonána.

Vzestup Riyadh Masters

Běloruský profesionální hráč Dzmitry “Fishman” Palishchuk na svém telegramu zveřejnil údajnou částku, o kterou se mají hráči utkat na Riyadh Masters 2024. Ta se má vyhoupnout až na rovnou miliardu korun a zlomila by tak doposud stanovený rekord o nejvyšší finanční odměnu v esportové sféře.

Riyadh Masters přitom vzniklo teprve nedávno, společně se vzrůstajícím zájmem Arábie o soutěžení v Dotě. Poprvé se tento turnaj uskutečnil ve značně zmenšené podobě minulý rok, kdy bylo na stole “pouhých” 88 miliónů korun. Letošní ročník ale přišel se značně rozšířenou strukturou připomínající Dota Pro Circuit, kdy si týmy mohly pojistit své místo na hlavní události skrze umístění v dílčích sezónách DreamLeague. Odměna se pak vyšplhala až na 333 miliónů korun.

Dopad na The International

Ať už se zvěsti o finanční odměně Riyadh Masters 2024 ukážou býti pravdivé, či nikoli, jedna věc je jistá. Série těchto turnajů se již nyní stala událostí v kalendáři, kterou si žádný divák ani hráč nechce nechat ujít. Kromě toho také vrhá stín na The International, které letos se svými 75 milióny korun nezvládlo překonat ani první ročník Riyadh Masters. 

Peníze pochopitelně nejsou všechno a každý hráč ocení i prestiž a možnost zapsat se do historie Dota 2 esportu. Obstarat si základní živobytí ale musí každý z nás a v nabitém rozvrhu každého profesionálního hráče by tak doposud největší, každoročně pořádaný turnaj, mohl ztratit svůj význam. Doufejme tedy, že Valve do příštího roku změní svůj přístup a poskytne hráčům lukrativnější odměny, jenž je donutí The International podpořit. Letošní compendium se totiž nedá nazvat nijak jinak, nežli fiaskem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama