Na trh přichází herní notebooky MSI s výkonnými procesory Intel
i Zdroj: MSI
Článek Na trh přichází herní notebooky MSI s výkonnými procesory Intel

Na trh přichází herní notebooky MSI s výkonnými procesory Intel

Komerční sdělení
29. 2. 2024 20:00

MSI uvádí na trh čtveřici nových, stylových herních notebooků. Potěší kvalitními panely s až 240 Hz frekvencí a novou generací procesorů Intel Raptor Lake Refresh HX a Meteor Lake Core Ultra či nejnovějšími grafickými kartami NVIDIA.

Reklama

Všechny čtyři nové modely od MSI mají procesory od Intelu 14. generace. Ty mají velmi vysokou pracovní frekvenci až 5,8 GHz a využívají moderní architekturu výkonných a úsporných jader. Díky modernímu čipsetu od Intelu je zde i velmi moderní konektivita ve formě Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, Thunderbolt 4 a dokonce i extrémně rychlý 2,5 Gbps ethernet.

Nesmí chybět ani nejmodernější grafické karty od Nvidie GeForce RTX 40 série. Ty využívají moderní a ultraefektivní architekturu NVIDIA Ada Lovelace. Díky tomu tyto stroje zvládnou jakoukoli hru na nejvyšší detaily, a to i se zapnutým ray tracingem. Nesmí chybět ani technologie DLSS 3, díky které poběží plynule i ty nejnáročnější hry ve vysokých rozlišeních.

Stylový a výkonný stroj pro tvůrce – Stealth 16 AI Studio

Stylový a na první pohled manažerský notebook ve svém kompaktním těle s tloušťkou pouhých 19,95 mm a nízkou váhou méně než dva kilogramy ukrývá opět značnou porci výkonu. Notebooky MSI Stealth využívají procesory Intel Core Ultra - v tomto konkrétním případě se bavíme o Intel Core Ultra 7 155H. Tyto procesory jsou navíc optimalizovány pro akceleraci pracovního nasazení s umělou inteligencí díky tzv. Neural Processing Unit, takže i budoucí práce v AI programech poběží nejvyšším možným tempem. I v řadě Stealth najdete několik nejnovějších grafických čipů NVIDIA až po ty nejvýkonnější z RTX 4090. Zde se však bavíme o mírně nižší konfiguraci s čipem NVIDIA GeForce RTX 4070, který aktuálně utáhne všechny dosud vydané hry na ty nejvyšší detaily.

Na trh přichází herní notebooky MSI s výkonnými procesory Intel
i Zdroj: MSI

I přes tento obří výkon však MSI Stealth klame tělem. Do úzkého těla vyrobeného ze slitiny hořčíku a hliníku  se vměstnala i sestava šestice výkonných reproduktorů, posvícená klávesnice SteelSeries, precizní touchpad a hlavně 16” displej s frekvencí 240 Hz a vysokým rozlišením 1600p. 

Výkon pro každého hráče – Vector 17 

Jestli hledáte herní notebook se solidní porcí výkonu, který zároveň nabídne kompaktní rozměry, tak přesně pro vás je určený MSI Vector (17 HX A14VGG-245CZ). Také v tomto případě dostanete stejný procesor Intel Core i9 jako u nejvýkonnějšího modelu Titan. Předností MSI Vector je relativně tenké šasi, kam se výrobci podařilo vměstnat grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 4070, až 96 GB operační paměti, 1TB NVMe SSD (PCIe Gen4) a inovativní chladící soustavu Cooler Boost 5. generace.

Na trh přichází herní notebooky MSI s výkonnými procesory Intel
i Zdroj: MSI

MSI Vector je primárně herní notebook, takže ani zde nikoho nepřekvapí, že výrobce sáhl po kvalitní klávesnici od SteelSeries s možností separátní úpravy RGB podsvícení pro každou klávesu. Stejně jako u modelu Raider, tak Vector nabídne 17“ QHD+ displej s technologií IPS a 100% pokrytím DCI-P3. Výbavu uzavírá 90Wh baterie složená ze čtyř článků.

Ultimátní herní mašina – Raider GE78 

Hledáte herního parťáka, bez zbytečných kompromisů? MSI Raider je na míru ušitý pro Vás. Stylový herní fešák s klávesnicí SteelSeries s RGB per-key podsvícením a Mystic Light RGB podsvícením přední hrany notebooku, které dotváří tu pravou herní atmosféru. O kvalitu zobrazovaného obsahu se stará 17" IPS panel s QHD+ rozlišením, 100% pokrytím DCI-P3 a 240 Hz obnovovací frekvencí, která zajistí plynulý obraz pro hraní těch nejkompetitivnějších FPS her.

Na trh přichází herní notebooky MSI s výkonnými procesory Intel
i Zdroj: MSI

Brutální výkon i pro náročné herní tituly zajišťuje procesor Intel Core i9 14900HX, kterému dopomáhá grafická karta NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop s MSI OverBoost Technology. O zásobu energie komponentům se postará vestavěný akumulátor o kapacitě 99,9 Wh s možností dobíjení přes USB-C s Thunderboltem 4. Stabilní spojení s online světem zajišťuje standard WiFi 7 nebo 2,5 Gbps ethernet konektor, takže nízká latence a blesková odezva přímo vybízí k online multiplayer hrám.

Výkon bez kompromisů – Titan 18

MSI Titan 18 HX A14V představuje vrchol herního výkonu. Disponuje impozantním 18" MiniLED displejem s UHD rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Výkon zajišťuje procesor Intel Core i9 14900HX, 128 GB operační paměti a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop s MSI OverBoost Technology. Tento notebook je vybaven účinným chlazením Vapor Chamber a nabízí také velkou výdrž baterie díky kapacitě 99,9 Wh.

Na trh přichází herní notebooky MSI s výkonnými procesory Intel
i Zdroj: MSI

Dále je tu mechanická klávesnice SteelSeries se spínači Cherry MX Ultra s nízkým zdvihem a zapuštěný touchpad, vše ve stylovém těle s dostatkem portů. Uvnitř notebooku najdeme 4 sloty na RAM paměti, 3 sloty na M.2 SSD disky, z toho jeden Gen 5. Rozšíření paměti tedy nebude nejmenší problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama