Nanyang Championships: Rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Nanyang Championships: Rekapitulace

Nanyang Championships: Rekapitulace

Belaar

Belaar

3. 11. 2015 23:08
Reklama

Další větší turnaj, Nanyang Championships. Nanyang Championships je jeden z největších SEA (Jihovýchodní Asie) turnajů, pořádaný v Singapuru. Se stále blížícím se Franfkurt Major byl tento turnaj skvělá možnost porovnat sílu týmů, a tak si v tomto článku si projdeme výsledky turnaje a formu týmů. 

Nanyang Championships: Rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz

Zúčastněné týmy

Pozvané týmy

Team Secret

Virtus.pro

Fnatic

LGD

CDEC

Vici Gaming

Kvalifikované týmy

EHOME

Team Liquid

Digital Chaos

Mineski

Formát turnaje

10 týmů se rozděli do 2 skupin po pěti, ve skupinách hraje každý s každým Bo2 (2 hry). První dva týmy postupují do Winners' bracket, 3. a 4. týmy do Losers' bracket a poslední týmy vypadávají. 

Main event (Playoffs) se konal v double elimination formátu (tým z winners' bracketu musí dvakrát prohrát, aby vypadl z turnaje). První dvě kola Losers' bracketu jsou Bo1, všechny ostatní hry Bo3 (hraje se na dvě vítězné hry). Finále je pak Bo5 (3 vítězné hry), bez Winner's Advantage (skóre 1:0 hned od začátku pro tým jdoucí do finále z Winners' bracketu).

Průběh turnaje

Skupiny

Nanyang Championships: Rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz

Skupina A byla vcelku překvapením, jelikož tým Virtus.pro převedl vskutku dominantní výkon, dokonce ve skupině předčili Vici Gaming. Oproti tomu týmu CDEC se moc nevedlo a skončil s pouhými třemi body.

Skupina B byla též překvapením, jelikož většinou dominantní tým Team Secret skončíl na druhém místě za týmem EHOME. Oproti tomu týmu Fnatic se nedařilo a odjel hned po skupinách domů s pouhými dvěma body.

Na spodním obrázku je možné si prohlédnout šechny zápasy a jejich výsledky.

Nanyang Championships: Rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz

Playoffs

Nanyang Championships: Rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz

Playoffs Nanyangu byla skvělá podívaná, a pokud jste nestačili kouknout aspoň na finále, můžete se kouknout zde.

První kolo Loser's bracketu nebylo velkým překvapením - Team Liquid (Kuroky) si poradil s novým týmem Digital Chaos (Aui_2000).

Semifinále Winners' bracketu převedlo výhru 2:0 v zápasu Team Secret proti Virtus.pro a výhru 2:0 pro Vici Gaming proti EHOME.

Druhé kolo Losers' bracketu přineslo 2 překvapení - Team Liquid si poradil s týmem Virtus.pro a EHOME si poradili s týmem CDEC. 

Finále Winners' bracketu bylo utkání mezi Team Secret a Vici Gaming, ve kterém Team Secret znovu převedl svou dominantní formu a poradil si s Vici Gaming 2-1.

Třetí kolo Losers' bracketu bylo vcelku překvapením, jelikož tým EHOME zvládnul Team Liquid také výsledkem 2-0.

Finále Losers' bracketu přineslo zajímavý zápas mezi Vici Gaming a EHOME, ve kterém EHOME předvedli skvělou formu, ale týmu Vici Gaming mimořádně prospívá nový člen, legendární carry Burning, a tak Vici Gaming vyhráli 2-1.

Jak už bylo zmíněno, finále bylo skvělé utkání mezi Team Secret a Vici Gaming. V tomto utkání jsme se dočkali všech 5 her, ve kterých oba týmy předvedli skvělou formu. V první hře se w33 na Shadow Fiendovi a EternalEnvymu na Doomovi dařilo držet se na stejné úrovni zlata jako Alchemistovi, ale po neúspěšném team fightu se týmu Vici Gaming podařilo vzít jednu lane raxů. Od té doby hra vypadal dobře pro Team Secret, nicméně z dalšího neúspěšného team fightu už nebyla cesta zpět. Skóre 1-0 pro VG.

Ve druhé hře Puppey vzal pro sebe znovu Ancient Apparitiona a Dark Seera pro Miseryho. I přes skvělý výkon Fy na support Batriderovi se Vici nepodařilo vyhrát, k čemuž přispěly skvěle sehrané iniciace Vacuum+Wall+Ice blast, a tak Secret vyrovnal sérii 1-1. 

Ve třetí hře dostal EternalEnvy svého Anti Mage, za kterého celou hru ani jednou neumřel a podařilo se mu nafarmit battle fury za 13 minut. Vici Gaming investovali moc prostředků na killy support Bounty Huntera a Disruptora na straně Teamu Secret, nakonec Eternal Envy se svou farmou převzal hru do své kontroly. 2-1 pro Secret.

Čtvrtá hra zpočátku vypadala pro Secret dobře, jelikož se jim podařilo vzít Meepa pro w33. Nicméně vysoká damage od Vici Gaming - Burning na Clinkzovi a iceiceice na Timbersawovi způsobila, že w33 nebyl schopen snowbollovat jako klasicky, a tak Vici Gaming vyrovnal sérii; 2-2.

Pátá hra byla vcelku zajímavá, se support Windrangerem a offlane Morphlingem na straně Vici Gaming a Tiny+Slardar na straně Secret, hráno hráči w33 a Misery. Shadow fiend na straně VG neměl kvůli support Bounty hunterovi prostor na farmu a od té doby šlo pro Vici Gaming vše z kopce, jelikož neměli odpověď na Tiny+Slardar combo, a tak si Team Secret odnesl druhé první místo za sebou.

Team Secret znovu prokázal svou dominantní formu a určitě na Frankfurt Major půjdou jako velcí favoriti. Vici Gaming dokázali, že s nimi pořád dokážou držet krok a budou těžkými oponenty. Na druhou stranu týmům jako CDEC a Virtus.pro se moc nedařilo, což u nás jakožto diváků zanechává velký otazník - jak si tyto týmy povedou na Frankfurt Major?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama