Někteří League of Legends hráči preferují předměty z Doty 2
i Zdroj: krzart
Esport Článek Někteří League of Legends hráči preferují předměty z Doty 2

Někteří League of Legends hráči preferují předměty z Doty 2

Michal Glückselig

Michal Glückselig

5. 12. 2023 12:00

Do kroniky nekonečných debat o kvalitě dvou největších MOBA titulů na trhu nedávno přibyla nová kapitola. Tentokrát si vzali hráči na paškál herní předměty.

Reklama

Palba do vlastních řad

Dota 2 je společně s League of Legends nejhranější MOBA hrou na trhu a je tedy více než pochopitelné, že jejich komunity často vzájemně porovnávají jejich kvality. Přestože se hráči zpravidla zastávají právě titulu, na kterém tráví svůj volný čas, najdou se i případy, kdy naopak vyzdvihnou kvality konkurenčního multiplayerového giganta. 

Právě to se přihodilo 4. prosince na Dota 2 subredditu, kde jeden z diskutérů pochválil Valve za funkčnost herních předmětů v jejich MOBA titulu a posteskl si nad tím, že by si je nejraději vzal s sebou do League of Legends. Jako příklad následně zmínil Aether Lens a Refresher Orb, vůbec nejvíce ho ale uhranul Aghanim's Scepter a Shard, které kompletně mění funkčnost každého hrdiny.

Záměrné utlumení předmětů

Tento poznatek potvrdil i další z diskutérů. Ten naopak na League of Legends přecházel z Doty a byl šokován absencí takřka jakýchkoli aktivních předmětů, stejně tak jako nedostatkem strategických možností, jenž výběr předmětů nabízel. Celý systém je dle něho více optimalizovaný, avšak na úkor zábavnosti. 

S tímto argumentem by ovšem Riot Games dozajista nesouhlasili. V listopadu se totiž nechali slyšet, že předměty schválně vytváří tak, aby svou poskytnutou výhodou nepřebíjely schopnosti šampionů. Věří, že lidé se mnohem více ztotožní s unikátními živými postavami, nežli s obyčejnými předměty, které jsou dostupné každému hráči ve hře. 

Jak předměty obě hry ovlivňují

Ačkoli jsou League of Legends předměty “utlumeny” záměrně, jejich generičnost zcela zapřít nejde. Momenty, kdy na poslední chvíli aktivujete Black King Bar a zachráníte svého hrdinu ze spárů jisté smrti, či přežijete nápor celého soupeřícího týmu díky aktivní schopnosti Satanicu, na League of Legends zkrátka nezažijete. 

Chybějící strategické možnosti jsou pak snad ještě znatelnější. Pokud má váš šampion v League of Legends nějakou slabinu, budete s ní muset žít celý zápas a neexistuje způsob, jak se jí zbavit. Díky nízké rozdílnosti jednotlivých předmětů navíc hráči velice brzy přijdou na ideální build, který na šampiona funguje takřka každý zápas. Možnost alterovat předměty na základě situace je tedy ta tam.

Co se ale League of Legends upřít nedá, je velká hráčská přístupnost. Nutnost učit se pouze schopnosti jednotlivých šampionů a nikoli předmětů, je pro obyčejné hráče, kteří si jen chtějí užít zábavu, mnohem přívětivější. A co vy? Máte zkušenosti s oběma MOBA hrami a pokud ano, jaký výběr předmětů byste preferovali? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama