Nigma vítězí na Dota PIT S2 EU CIS i s náhradníkem, Češi skončili poslední
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Nigma vítězí na Dota PIT S2 EU CIS i s náhradníkem, Češi skončili poslední

Nigma vítězí na Dota PIT S2 EU CIS i s náhradníkem, Češi skončili poslední

Shovelmeister

Shovelmeister

31. 7. 2020 14:05

Turnaje uspořádaného pro evropskou špičku se zúčastnili i tři čeští hráči. Těm se bohužel vůbec nedařilo a všichni tři opustili turnaj mezi prvními. Pro zlatou medaili si nakonec došli po strhujícím grandfinále hráči týmu Nigma i s trenérem zastupujícím Kurokyho.

Reklama

Na rozdíl od první sezóny, jež se odehrávala v květnu, chyběla v turnaji skupinová fáze. Náhodný los tedy určil, kdo se s kým utká v prvním kole Upper Bracketu. Hned v úvodním zápase překvapili Natus Vincere talentované borce z VP.Prodigy a poslali je tak bez problému do skupiny poražených. Další zápas velice zklamal české fanoušky, jelikož Ninjas in Pyjamas se Saberlightem a Supreamem nedostali od Alliance nejmenší šanci, přestože jim kapitána dělal Crit, jeden z nejlepších hráčů na světě. Rozjetý švédský celek pak bez problému přejel Na´Vi a postoupil do boje o grandfinále.

NiP se nedokázali sebrat ani v Lower Bracketu. Mladému ruskému celku VP.Prodigy podlehli 1:2 a s turnajem se rozloučili na posledním místě.

Ani BOOM s Vikingy nám neudělali radost. Hned v prvním kole narazili na těžkého soupeře OG, kteří jim nedali moc šancí a poslali je do spodního pavouka, kde se utkali s Ukrajinci z FlyToMoon, kteří podlehli týmu Nigma. K jejich nesmírné smůle se v rozhodující hře BOOM odpojil kvůli výpadku elektřiny. Po několika minutách to museli Vikin.gg vzdát, na takto vysoké úrovni se ve čtyřech vyhrát zkrátka nedá.

Nakonec se tým Nigma probojoval přes OG a Alliance až do grandfinále, jen aby o titul bojoval s Alliance znovu. Těm se totiž podařilo zdolat dvojnásobné mistry světa, kteří se protloukli spodním pavoukem, jak mají ve zvyku. Napínavé finále nakonec ovládl tým Nigma i bez Kurokyho, jehož zastupoval trenér rmN-. Odnáší si tak z turnaje příjemnou odměnu v podobě necelých 71 000 $.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama