Nová strategie využita v DPC lize - věž padla ještě před začátkem hry
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Nová strategie využita v DPC lize - věž padla ještě před začátkem hry

Nová strategie využita v DPC lize - věž padla ještě před začátkem hry

Shovelmeister

Shovelmeister

4. 5. 2021 17:15

Nedávno se v Dotě objevila nová taktika, která umožňuje zničit nepřátelskou tier 1 věž ještě před samotným začátkem hry. Díky Sparking Arrow Gaming se taktika dostala i do čínské DPC ligy.

Reklama

Ve veřejných hrách se v posledních týdnech objevila nová taktika v podobě zničení nepřátelské věže ještě před začátkem hry. Je to možné díky tomu, že tier 1 věže na rozdíl od všech ostatních nejsou chráněny backdoor protection. Tato mechanika zabraňuje zničení silnějších věží a budov před destrukcí těch předcházejících.

Toho se nebál využít čínský tým Sparking Arrow Gaming v Dota Pro Circuit 2021: Season 2 - China Upper Division proti proti týmu Aster. Ve druhé hře si vybrali kombinaci hrdinů schopnou zbořit věž a hned se vydali na horní linku s jasným cílem. Aster neměli o taktice nejmenší tušení a ani příchod několika hrdinů pád věže nedokázal odvrátit.

Ačkoli se SAG podařil tento husarský kousek, ve všech aspektech hry byli horší a vzdali se po rekordních 13 minutách. Sparking Arrow Gaming se v lize zatím nedaří, organizace momentálně zaujímá poslední místo v tabulce se skóre 0-4. Ačkoli se jim strategie nevydařila, bude zajímavé sledovat, zda se podobných věcí dočkáme i v jiných utkáních. Strategie to může být zajímavá obzvláště pro slabší týmy, které budou chtít své oponenty zaskočit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama