Nové herní notebooky Lenovo Legion Y530 - dospělejší a výkonnější
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Nové herní notebooky Lenovo Legion Y530 - dospělejší a výkonnější

Nové herní notebooky Lenovo Legion Y530 - dospělejší a výkonnější

Anonym

Anonym

12. 11. 2018 12:53

[Sponzorováno] Lenovo nepromarnilo svou šanci a na trh přináší svěží vítr v podobě velmi vydařených produktů.

Reklama

Vnímání přidané hodnoty herních notebooků se během posledních několika let diametrálně posunulo. Z dříve věčně omílané nutnosti kompromisu mezi pomyslným triumvirátem ceny, výkonu a spotřeby je dnes už jen klišé. Je-li pro vás mobilita zásadním kritériem, přenosný počítač nemusí za desktopem příliš zaostávat a dnes už ani extrémně nezatíží vaši peněženku. Notebooky stavěné na míru hráčům jsou dostupnější než kdy dřív, používané grafické čipy se od klasických desktopových bratříčků příliš neliší a obrovské rozměry i žíznivá spotřeba jsou taktéž minulostí.

 

Nové herní notebooky Lenovo Legion Y530 - dospělejší a výkonnější
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Základem je styl

Minimálně to dokazuje nová řada Lenovo Legion, která přináší na pulty obchodů pod štítkem Y530 patnáctipalcové stroje se zcela novým šasi. Do budoucna se můžete těšit i na řadu Y730. Pryč jsou masivní designové prvky. Noví legionáři se chlubí antireflexními IPS displeji s obnovovací frekvencí až 144 Hz zapuštěnými do těla s téměř neviditelnými rámečky. Jednoduché, ale striktní hrany, minimalistický nadčasový design, tloušťka pouhých 24 mm a v případě 15“ variant váha 2,3 kg i přes přítomnost inovovaného efektivního systému duálního chlazení. To vše pak pod displejem uzavírá elegantní bíle rozzářená klávesnice s 1,7mm zdvihem tlačítek. Troufám si tvrdit, že designově se značka Legion posunula o třídu výše a dospěla.

 

Horkokrevný výkon v ledové vichřici

Chlazení je nepochybně alfou a omegou herních zařízení a v případě notebooků to platí dvojnásob. Lenovo vyvinulo systém s odděleným odváděním tepla z grafické karty a procesoru. Dva chladící ventilátory se starají o efektivní air-flow napříč tělem notebooku. Výrobce slibuje také výrazné snížení hluku díky 70 samostatným lopatkám ventilátorů.

 

Nové herní notebooky Lenovo Legion Y530 - dospělejší a výkonnější
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Přestože si Lenovo dalo záležet právě na designu, novinky se ukrývají i uvnitř. Srdcem nové notebookové řady Lenovo Legion Y530 jsou totiž procesory 8. generace Intelu – konkrétně čtyřjádrové Intel Core i5 8300H a hlavně šestijádrové Intel Core i7 8750H. Jen pro představu – nová Core i5 8300H ve většině testů překonává svého o třídu vyššího předchůdce Intel Core i7 7700HQ přibližně o 10 %. A pokud budete chtít srovnávat s desktopem, Intel Core i7 7700 s totožným počtem jader a vláken je v Cinebench nebo Userbenchmark testech jen o 10 % rychlejší. To už je opravdu dostatečná porce výkonu nejen pro herní, ale také náročnější pracovní nasazení.

 

Co se týče výkonu grafického, napříč portfoliem si můžete vybrat z variant osazených desátou řadou čipů NVIDIA – GeForce GTX 1050, GeForce GTX 1050Ti nebo GeForce GTX 1060. Notebooky tak budou spolehlivou stanicí pro hraní ve FullHD rozlišení, přičemž i u nejlevnějších variant se nemusíte bát, že byste si při drobných kompromisech v nastavení detailů nevyzkoušeli nejnovější tituly s plynulým snímkováním. Koneckonců právě perfektní zážitky z her jsou tím, o co tady jde na prvním místě.

 

Nové herní notebooky Lenovo Legion Y530 - dospělejší a výkonnější
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Vše ostatní, co máme rádi

Jistě – design a výkon jsou možná tím největším lákadlem. Bylo by ale nefér opomenout vše ostatní. Nechybí možnost osazení až 32 GB DDR4 RAM s frekvencí 2666 MHz. Konfigurace také nabídnou úložiště s až 512 GB SSD disky PCIe včetně velmi rychlého NVMe rozhraní nebo 2 TB HDD s podporou technologie Intel Optane. Nemáte zrovna k dispozici sluchátka? Žádný problém. O slušnou kvalitu reprodukce zvuků přímo z těla stroje se totiž postarají reproduktory Harman s technologií Dolby Audio.

 

Nové herní notebooky Lenovo Legion Y530 - dospělejší a výkonnější
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Konektorová výbava je bohatá a umístěna z větší části na zadní straně šasi – jedno USB-C, tři klasická USB, Mini DisplayPort, HDMI, síťový konektor RJ-45, kombinovaný 3,5“ jack pro audio vstup i výstup a také slot pro zámek.

 

Krok kupředu

Lenovo zkrátka a dobře nepromarnilo svou šanci a na trh přináší svěží vítr v podobě velmi vydařených produktů. Ač cílí především na segment hráčů, díky kombinaci výkonných komponent a vytříbeného vzhledu může oslovit mnohem širší spektrum potenciálních zákazníků. Ceny navíc zůstávají na úrovni těch, které známe z poslední doby. Celé portfolio řady Lenovo Legion si můžete prohlédnout na Lenovo.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama