Nové uživatelské rozhrání v Dota 2 Reborn - 1. část
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Nové uživatelské rozhrání v Dota 2 Reborn - 1. část

Nové uživatelské rozhrání v Dota 2 Reborn - 1. část

ankerek

ankerek

13. 6. 2015 11:53

Pozor, přichází nová Dota 2. Nové uživatelské rozhrání, nový engine a vlastní módy v nové Dota 2 Reborn beta.

Reklama

Valve oznámilo příchod nové Dota 2 Reborn beta, která přinese kompletně nové uživatelské rozhrání herního klienta, nový Source 2 engine a vlastní módy. Tenhle týden nám na svých stránkách představili uživatelské rozhrání. Příští týden se můžeme těšit na představení vlastních módů a třetí týden nám ukážou detaily nového enginu a informace o spuštění open bety této nové verze Doty 2. Hra jako taková a její hratelnost zůstane nezměněná.

Pojďme se nyní podívat na zmíněné nové uživatelské rozhrání. Hezké shrnutí naleznete i na oficiálních stránkách dota2.com/reborn/part1.

 

Nové uživatelské rozhrání

Valve jde s dobou a kompletně předělává uživatelské rozhrání herního klienta Doty 2. Celkově jde o stylový, minimalistický design, na který jsme zvyklí nejen z mnoha her, ale internetových stránek. Nejedná se jen o předělaný design, ale i nové, užitečné funkcionality mnoha částí.

Tlačítko Play Dota

Tlačítko Play Dota je nyní k dispozici ve všech částech. Po kliknutí na Play Dota můžete nastavit, jakou hru chcete, dát hru hledat a hned se vrátit k tomu, co jste předtím dělali.

Nové uživatelské rozhrání v Dota 2 Reborn - 1. část
i Zdroj: DOTA2.cz

Veřejná lobby

Vámi založené herní lobby nyní můžete zpřístupnit pro veřejnost. Ostatní hráči si potom mohou zobrazit seznam veřejných lobby a jednoduše se do nich připojit.

Nové uživatelské rozhrání v Dota 2 Reborn - 1. část
i Zdroj: DOTA2.cz

Hraní v partě

Nové funkce velmi zpříjemnují a zjednodušují vytváření skupinek na hraní.

  • Kamarády můžete pozvat na jeden klik
  • Můžete sloučit dvě party do jedné
  • Můžete předat velitele party někomu jinému
  • Můžete si nastavit, že jste k dispozici a hledáte partu na hraní
  • Můžete si nastavit otevřený mikrofon pro partu

Profily hráčů

V profilech hráčů je nyní k nalezení o mnoho více informací jako třeba různé statistiky (počet rampage, triple, double killů, first bloodů, atd.). Play style graf s osami Fighting, Farming, Supporting, Pushing a Versatility znázorňuje váš styl hraní.

Nové uživatelské rozhrání v Dota 2 Reborn - 1. část
i Zdroj: DOTA2.cz

Novinkou je také Hero MMR, což je číslo znázorňující váš výkon daného hrdiny relativní k vašemu celkovému MMR. V profilech hráčů je nyní i nová ikonka odznaku (ve videu je to Claymore), která znázorňuje zkušenosti a úspěchy hráče. Vypadá to, že tento odznak nahradí úrovně profilů a battle pointy.

Vylepšený CHAT

Nový chat je nyní viditelný všude v herním klientu a není tedy nutné již shift-tabovat. Chat je klasicky rozdělený na záložky. Je ale i možné si nechat všechny zprávy zasílat a celkově s nima pracovat v jedné záložce bez nutnosti přepínání.

S chatem se dá pracovat i pomocí příkazů. Ukázky několika příkazů:

  • /w Jméno hráče - napsání soukromé zprávy jinému hráči
  • /joinchannel Jméno kanálu - připojení se do jiného chat kanálu
  • /p - psaní do party

Výběr hrdinů

Byla předělána i obrazovka při výběru hrdinů. Nové, pokročilejší možnosti filtrování hrdinů, přizpůsobení a prohlédnutí kosmetických předmětů k hrdinům, prohlížení návodů bez nutnosti spuštění hry, vyzkoušet si hrdinu v rychlé testovací hře.

Nové možnosti sledování her

Sekce sledování her nyní nabízí lepší možnosti sledování jak public, tak i profesionálních her. Při prohlížení seznamu her si můžete zobrazit rychlé ukázky těchto her bez nutnosti spuštění samotné hry a podle nich si vybrat, jestli doopravdy stojí za sledování. Pokud je k dispozici, tak si můžete vybrat i odkud hru budete sledovat, jestli si pustíte inline stream a budete sledovat v herním klientu nebo přímo ve hře nebo na Steam Broadcasting nebo na nějaké stránce třetí strany (např. Twitch).

Nové uživatelské rozhrání v Dota 2 Reborn - 1. část
i Zdroj: DOTA2.cz

Velkou novinkou je kombinace DotaTV a Steam Broadcastingu, jejíž výsledkem je obrazovka se samotnou hrou, statistikami a chatem s ostatními diváky. Tyto streamy mohou být streamovány až 1080p s 60fps jak přímo v Dotě, tak i v internetovém prohlížeči. Streamy mají i možnosti pozastavení a přetáčení hry.

Nové uživatelské rozhrání v Dota 2 Reborn - 1. část
i Zdroj: DOTA2.cz

Lepší učení Doty

Stávající tutorial systém byl dobrý pro seznámení s mechanikami Doty. Nicméně nebyly zas tak užitečné při hraní normalních her. Byl tedy vytvořen nový typ tutoriálů: Guided bot matches, kde můžou nováčci hrát klasické 5v5 hry s boty. Ve hře se jim potom budou zobrazovat nápovědy, které je budou učit jednotlivé prvky hry a navádět, co by měli dělat.



Čistší, jednodušší, přehlednější design s mnoha novými užitečnými funkcemi, které hráčům zpříjemní celkový zážitek ze hry. Mně se celkově tyto změny velmi líbí. Co na ně říkáte vy? Jaké změny vás zaujaly nejvíce? Příští týden se můžete těšit na představení vlastních módů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama