Nový koncept DPC sezóny
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Nový koncept DPC sezóny

Nový koncept DPC sezóny

Toxic

Toxic

5. 3. 2020 13:11

Na sezónu 2020/2021 připravilo Valve nový koncept na Pro scéně.

Reklama

Na konci února představilo Valve novinky týkající se změn pro nastávající ročník DPC sezóny. Níže popsané změny vejdou v platnost po skončení TI10, takže jen pro pořádek, následující půlrok proběhne dle plánu a nás čekají celkem tři další Minor a Major turnaje, vše pak vyvrcholí v srpnu na jubilejním desátém Internationalu, který se po devíti letech vrací do Evropy, konkrétně do švédského Stockholmu. Na toto finále si musíme ještě chvíli počkat, ale měsíc březen bude pro diváky štědrý. Dnes odstartoval Minor v Kyjevě, jehož vítěz se kvalifikuje skrz poslední volný slot na nadcházející Major. Ten proběhne za dva týdny v americkém LA.

 

A teď už ke zmíněným novinkám. Sezóna 2020/2021 nabídne zcela nový systém DPC a to zavedením regionálních lig. Klasický herní rok (od září do srpna) bude rozdělen na tři sezóny. Každá dílčí sezóna podzimní, zimní a jarní bude trvat šest týdnů a bude zakončena Major turnajem. Celý rok pak opět vyvrcholí The Internationalem.

 

Každý region, tak jak je známe již teď, NA – Severní Amerika, SA – Jižná Amerika, EU – Evropa, CIS – východoevropský blok, CN – Čína, SEA – Jihovýchodní Asie, bude rozdělen do dvou divizí po osmi týmech. Týmy v horní divizi budou v dané sezóně hrát o účast na následujícím Major turnaji, nicméně týmy na sedmém a osmém místě sestoupí v další sezóně do spodní divize. Ty nahradí týmy ze spodní divize, které se po ukončení dané sezóny umístí na prvním, resp. druhém místě. I dva nejhorší týmy ve spodní divizi budou eliminovány a do nové sezóny je nahradí dva nové týmy, které projdou vítězně otevřenou kvalifikací.

 

Valve vyzval všechny potenciální týmy, aby potvrdily registraci za region, ve kterém chtějí soutěžit. Logickým krokem je pak stanovení podmínky, že nejméně tři hráči týmu musí být v daném regionu residentem. První sezóna je již naplánována na začátek října 2020 a Valve podle dosavadních výsledků rozdělí týmy do obou divizí podle zvoleného regionu. I přesto, že účastníci tedy ještě nejsou známi, je organizace samotné sezóny již zveřejněna. Obě divize se budou hrát systémem Bo3 každý s každým. Časy zápasů jsou pevně dány a obě divize budou divákům online k dispozici. Rovněž systém finančních odměn a bodů do hodnocení DPC je transparentní a celkem vzato nediskriminuje žádný region. Valve si slibuje vytvoření celistvější profi scény s důrazem na podporu Tier 2 a Tier 3 týmů, pro  které bylo v minulosti v podstatě nemožné se dostat mezi elitu. Pro diváky to pak znamená spoustu hodin ke sledování.

 

Jelikož se jedná o první oficiální informaci ohledně změn v systému DPC, nebudu Vás zahlcovat detaily. Pokud se nic zásadního nezmění, podíváme se na vše podrobněji, jakmile Valve zveřejní podrobnější soupisky týmu v daných regionech. Než se tak stane, můžete si čas zpříjemnit nejen hraním, ale také sledováním třeba právě probíhajícího Minoru. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama