OG představuje svou novou sestavu, Ceb zůstává aktivním hráčem i nadále
i Zdroj: OG
Esport Článek OG představuje svou novou sestavu, Ceb zůstává aktivním hráčem i nadále

OG představuje svou novou sestavu, Ceb zůstává aktivním hráčem i nadále

Michal Glückselig

Michal Glückselig

13. 11. 2023 11:05

Ani jedna z historicky nejúspěšnějších západoevropských Dota 2 organizací se nevyhnula změnám v soupisce. Sébastien "Ceb" Debs nadále zůstává její součástí.

Reklama

Nejhorší rok pro nejúspěšnější organizaci

Říci že rok 2023 byl pro OG neúspěšným, by bylo slabé slovo. Pro jednu z nejúspěšnějších západoevropských organizací šlo totiž o vůbec ten nejhorší v historii její existence. Vůbec poprvé totiž po celou kompetitivní sezónu nedosáhla na vítězství v jediném prvoligovém turnaji, což se jí doposud vždy podařilo. Posledním velkým triumfem byla pro OG trofej z ESL One Malaysia, kdy si s tehdejší, nově vybudovanou sestavou, hravě poradili s bývalou čínskou jedničkou Aster ve finále.

Od té doby ale OG nedokázali najít svou ztracenou formu, neb nově sestavený tým zkrátka nefungoval. Nepomohlo ani neustále šachování s hráči na pozicích supportů či záskok veterána Ivana “MinD_ContRoL” Ivanova na Majoru v Berlíně. Směrem k nové kompetitivní sezóně tak vše jasně nasvědčovalo příchozím změnám.

Nové i známé tváře

Navzdory velkému úpadku herních výkonů se OG uchýlilo spíše k lehčím změnám a jádro soupisky zůstává stále stejné. 

Prvním z nově příchozích hráčů je offlaner týmu Evil Geniuses Adrián “Wisper” Dobles. Ten nahrazuje Dmitryho “DM” Dorokhina, jehož pasivnější hratelnostní styl zkrátka neseděl metě, točící se okolo agresivních offlane hrdinů. Aktivní hráčskou soupisku dále opouští i Karti “Kitrak” Rathi a na jeho místo nastupuje Matthew “Ari” Walker z TSM. 

Posledním dílkem do skládačky měla být náhrada za veterána Sébastiena “Ceb” Debse. Ten se nijak netajil tím, že jeho štace u OG během kvalifikací na The International bude jeho “poslední jízdou”. Jak se ale ukázalo, svůj slib o konci kariéry již poněkolikáté porušil a barvy OG bude reprezentovat i nadále, tentokrát však z pozice hard supporta.

Co od nové sestavy očekávat?

Na to, jak se novým OG bude dařit, nám odpoví kvalifikace na ESL One Kuala Lumpur, kde se již brzy vrhnou do akce. Předběžná očekávání každopádně nejsou příliš vysoká. Wisper je sice v porovnání s DM značnou posilou, příchod Ariho ale naopak nikoho ze židle nezvednul. Bývalý support TSM se totiž neprezentoval jako hvězdný hráč, který by měl nefungující jádro týmu vytáhnout z nesnází. 

Změny se tak na první pohled nejeví jako dostatečné, aby se OG dokázali vrátit zpět na vrchol. Papírová očekávání jsou ale ne vždy směrodatná. Před vyřknutím ortelu nad OG si tedy nejprve počkejme na jejich první zápasy.

Sestava OG:

  1. Artem “Yuragi” Golubiev
  2. Bozhidar “bzm” Bogdanov
  3. Adrián “Wisper” Dobles
  4. Matthew “Ari” Walker
  5. Sébastien “Ceb” Debs 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama