OG vítězí na The International 2018
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek OG vítězí na The International 2018

OG vítězí na The International 2018

Skaut

Skaut

25. 8. 2018 19:55

Letošní International je za námi. Jak dopadlo napínavé finále?

Reklama

Perfektní finále, které jsme si tolik přáli, je zámi. Přináším poslední přehled zápasů, které jsme mohli na letošním ročníku The International 2018 shlédnout. 

Pokud nevidíte videa, odblokujte si prosím obsah ve vašem prohlížeči.

 

Eliminační zápas: PSG.LGD vs. EG

Finálovou sérii otevřel zápas v podobě klasických picků, oba týmy sázely spíše na jistotu. Protivníci se vzájemně popichovali po celou early game, k větším potyčkám však došlo teprve ve 20. minutě, kdy PSG.LGD zabili čtyři hráče týmu EG. Od této doby byl čínský tým jako na koni. Postupem času tak EG nezbylo nic jiného, než první hru série vzdát.

Druhá hra byla po dlouhou dobu vyrovnanou, její převážnou část však byly misky vah přikloněny mírně na stranu EG. PSG.LGD však zvolili agresivní pick, který byl schopný pushovat cokoli, co stálo v cestě. EG naproti tomu vsadili na pick Spectre s tím, že v late game hru pevně vezmou do svých rukou. Ta však umírala příliš často na to, aby získala větší převahu nad nepřáteli. To se také stalo EG osudným a proto po této Bo3 sérii i oni na turnaji končí a to na 3. místě.

 

 


GRANDFINÁLE: PSG.LGD vs. OG

Poslední hodiny letošního The Internationalu byly započaty, všemi očekávané finále je tady. Hraje se klasicky formátem Bo5, týmy tedy mají šanci vrátit se i po dvou prohraných hrách a situaci možná trošku magicky zvrátit.

 

První hra začala velmi jednostranně ve prospěch PSG.LGD. Tým se opět zaměřil na Anu (Spectre) a ten tak zažíval kruté chvilky. Nicméně obrat z nejhoršího a dokonce právě za Spectru jsme tady již měli, tak proč by se to nemohlo opakovat? Tým OG v týmu obsadil Treant Protectora a Winter Wyvernu, což mělo za následek spoustu možností, jak healovat spojence či věže. PSG.LGD se tak nepodařilo zničit ani jednu věž do snad 20. minuty, na konci hry (34 minut) byly zničeny tři věže OG. I přes Maybeho Storm Spirita a Chaliceho Enchantress nedokázali LGD dostat se alespoň o chlup blíže k trůnu. Toho využila opět zmíněná Spectre, schodek zmizel a pár vyhraných bitvách se stala opět obávaným nepřítelem. OG nakonec první hru série vyhrávají.

 

Jestliže první zápas ovládali OG, v tom druhém tomu bylo přesně naopak. Team PSG.LGD hned na začátku zabanoval Spectre, poučený z minulé hry. OG však Enchantress, která rovněž dělala problémy v první hře, nechali volnou a toho nepřátelé ihned využili. Invoker na midu však měl Kunkku, se kterým si nedokázal poradit - OG tak prohráli tuhle důležitou linku a Invoker se brzy řadil k hrdinům s nejnižší celkovou hodnotou. Celá tato hra se vyvíjela zcela jasně pro PSG.LGD a tímto se série vyrovnala.

 

Obdobně tomu bylo i u třetí hry. PSG.LGD zvolili opět stejnou strategii, která se zdá být osvědčenou. Celou hru ovládl Weaver společně s Phoenixem, snad pouze vyjma early game, která patřila Morphlingovi z OG. Ti však nedokázali využít potenciálu Chena, který společně s Phantom Lancerem prohrál linku. I to byl důsledek toho, že OG prohrávají třetí hru série a jsou tak jen krůček od toho, aby skončili na tomto turnaji na druhém místě.

 

Pokud chcete vidět zápas, který Vás opravdu zvedne ze židle, podívejte se na záznam této hry. Jeden tým usiloval o vítězství v turnaji, druhý o přežití. OG však perfektně postavili pick, kde jeho hlavními články byli Io, Invoker a lastpick Axe. Za předvedení perfektní spolupráce tak předvedli velmi vyrovnanou hru, která trvala více než hodinu. U konce hry musely oba týmy dobře kalkulovat s buybacky, časem, strategií pushování i dobrého úsudku stažení se. Přesně tenhle zápas byl tím, které bychom tady chtěli vidět snad pořád. A protože si z něj bod odnášejí OG, přesunuli jsme se do poslední, rozhodující hry série Bo5.

 

Vyhrají PSG.LGD. Tímto směrem zřejmě ucházely myšlenky všech, kteří sledovali poslední zápas letošního The Internationalu. Opak byl však pravdou - OG vsadili na riskantnější pick, který v mid game byl schopen rozdat velké poškození a zároveň pushovat linky nepřátel. Tato strategie zpočátku vůbec nevycházela, zanedlouho se však ukázala jako správná a dovedla OG do vysněného cíle. OG se stávají šampiony The Internationalu 2018!

 

OG vítězí na The International 2018
i Zdroj: DOTA2.cz

 

 

Následující zápasy budou uveřejněny po jejich vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama