OG vyhráli The International 2019
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek OG vyhráli The International 2019

OG vyhráli The International 2019

Zludos

Zludos

25. 8. 2019 14:12

Tým OG obhájil Aegis of Immortal, když ve finále porazil Team Liquid.

Reklama

     Dnes brzy ráno se odehrálo finále Lower Bracketu, kde se spolu střetli PSG.LGD a Team Liquid. V prvním zápase zvítězil PSG.LGD a nakročil tak lépe k postupu do finále. Ve zbývajících dvou hrách však Team Liquid zabral a zajistil si tak postup do grandfinále celého turnaje. Postup Liquidu znamenal, že poprvé v historii se bude vítěz The International opakovat. 

OG vyhráli The International 2019
i Zdroj: DOTA2.cz

     Ve finále se tak střetli vítězové uplynulého ročníku tým OG s týmem Liquid. Po dominantním výkonu se hráči OG stali prvními, kteří dokázali tento turnaj vyhrát dvakrát po sobě. 

OG vyhráli The International 2019
i Zdroj: DOTA2.cz

     První hra

První zápas měl velmi zajímavý průbeh s nečekaným koncem. Team Liquid se snažil za pomocí Templar Assasin a Meepa ukončit hru dříve, než se nepřátelská Spectre stihne dostatečně nafarmit. Běžně hraje TA w33haa, ale když Liquid pickli Meepa, bylo jasné, že se role promění a Templar Assasin si pro tentokrát zahraje Miracle. Z počátku plán fungoval dobře. Pak se ale Anathan "ana" Pham (Spectre) nafarmil a hra se začínala obracet ve prospěch OG. Když už to vypadalo na vítězství OG, přišel jeden nevydařený team fight, ve kterém zemřeli téměř všichni hráči OG a Liquid se tak rozhodl propushovat mid. Díky špatně odhadnuté situaci, kdy Spectre měla možnost vykoupení, ale čekala až příliš dlouho se vítězem prvního zápasu stali hráči týmu Liquid.

     Druhá hra

Druhý zápas byla dominantní výhra týmu OG, kteří si nejspíše uvědomili, že Liquid bude stále vsázet na TA a pickli Monkey Kinga, sice nepříliš populárního hrdinu na TI9, ale jednoho z nejlepších Topsonových. OG sbírali jeden kill po druhém až se dopracovali k jasnému vítězství za 33 minut.

     Třetí hra

Pokud si Liquid mysleli, že už nemůže být po předchozí hře hůře, byli na omylu. Po dominantním výkonu v minulém zápasu tým OG předvedl ještě daleko přesvědčivější vítězství. Po zabanování Monkey Kinga si Topson vzal Pugnu a se skore 17 3 11 za pouhých 24 minut dovedl OG k vítězství. 

     Čtvrtá hra

Ve čtvrtém zápase bylo jasné, že pokud Liquid chtějí s vývojem finále něco udělat, musejí rapidně změnit svoji taktiku. Opustili tak od svých předchozích picků a vybrali úplně jiné hrdiny. Začátek hry se vyvíjel pro Liquid velmi dobře, když se však IO (ana) zapojil po 20 minutách volného farmění do boje, zajistil krásný comeback a vítězství na The International 2019. 

OG vyhráli The International 2019
i Zdroj: DOTA2.cz

Tímto skončila sezona Dota Pro Circuit 2018-2019. Byl to úžasný rok plný skvělých zápasů a zážitků. V příští sezoně se můžeme těšit na dvě nové postavy, které jsou připraveny a určitě na krásné hry plné zajímavých momentů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama