Overwatch systém konečně přišel do hry
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Overwatch systém konečně přišel do hry

Overwatch systém konečně přišel do hry

Shovelmeister

Shovelmeister

28. 1. 2021 17:54

Systém komunitního dohledu známý jako Overwatch byl implementován do hry. Měl by efektivněji zamezit podvodníkům a toxickým hráčům kazit hru ostatním.

Reklama

Zkušení a důvěryhodní hráči budou sledovat klipy ze zápasů nahlášených hráčů a poté určí, zda se provinili, či ne. Pokud se více "porotců" shodne, bude provinilec potrestán nízkou prioritou či banem. Velmi podobný systém funguje už v Counter-Strike:Global Offensive velmi dobře.

Nově se budou hráči nahlašovat přímo během hry za jeden z pěti důvodů:

  • Hacking (používání nedovoleného softwaru)
  • Feeding (úmyslné umírání)
  • Podezřelý pohyb (podezření na stream sniping)
  • Zneužití schopností (používání nevhodných kouzel, například rušení spojeneckých teleportů za Tinyho)
  • Griefing (neplnění svých herních povinností, toxicita)

Poté nahlašující hráč zvolí před jak dlouhou dobou se to stalo (právě teď, před minutou, před pěti minutami). Jednoho hráče můžete nahlásit ve hře vícekrát, pokud to bude nutné.

Každý porotce bude mít skóre, kterým se bude měřit přesnost jeho úsudku. Pokud bude příliš nízké, nebude moci nadále posuzovat případy. Systém tak automaticky vyfiltruje lidi, kteří úmyslně posuzují případy špatně. Během následujícího týdne se bude systém postupně zpřístupňovat dalším a dalším hráčům.

Komunikační bany budou i nadále oddělené od zbytku, nahlašovat se bude stále až po hře. Pokud hráč dostane komunikační ban, bude automaticky na začátku hry ztlumen a ostaní se rozhodnou, zda ho chtějí poslouchat, či nikoli.

Vývojáři doufají, že nový systém pomůže komunitě zbavit se toxických hráčů a podvodníků, kteří hru kazí ostatním a dost často je i od hraní úplně odrazují. Zda skutečně prostředí Doty zlepší, se dozvíme v příštích měsících.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama