poKo: Lidovej Gaming mi kývl na projekt, který na naší scéně nemá obdoby
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek poKo: Lidovej Gaming mi kývl na projekt, který na naší scéně nemá obdoby

poKo: Lidovej Gaming mi kývl na projekt, který na naší scéně nemá obdoby

Shovelmeister

Shovelmeister

23. 11. 2020 21:42

Známý moderátor, komentátor, analytik a streamer Tomáš "poKo" Pokorný je mimo jiné dle svých slov i největším fanouškem Lidového Gamingu. Stává se proto oficiálním ambasadorem týmu a "lidovým streamerem".

Reklama

Ahoj poKo, máš pro nás nějaké oznámení. Tak o co jde?

Hello there, po dlouhém období plném Doty, v rámci Sazka eLeague, jsem se cítil trochu prázdný a zjistil jsem, že mi Dota chybí. Naštěstí je JohnyEbola a potažmo celý Lidovej Gaming ke každé špatnosti a kývli mi na projekt, který na naší scéně nemá obdoby. *drum roll* Mohu hrdě oznámit přijetí mé maličkosti do nejhustějšího, nejcoolovějšího a hlavně nejlidovějšího týmu v Česku, jakožto Lidový streamer a content creator. Od středy 25. 11. rozjíždíme pravidelné tzv. Lidové streamy. Každou středu budeme hrát puby na streamu s účastí hráčů z Lidového Gamingu, ale i různých hostů. Jeden, dva víkendy v měsíci pak budou jakési eventové streamy, kdy se chceme soustředit hlavně na Lid, organizovat různé malé turnaje, soutěže o ceny, hrát party hry nebo třeba komentovat zápasy.

Kde se vzala myšlenka, že bys byl komunitním ambasadorem týmu?

Za všechno může Amba! S klukama jsem se znal už před ligou, ale liga samotná naše vztahy o to víc prohloubila a začali jsme se nahlas bavit o různých projektech a možnostech. V jeden moment Amba na streamu řekl, že bych si zasloužil pořádnou ligovou grafiku, abych zapadl do týmu. Pak už to bylo snadné … lidová grafika na stream -> lidový streamer -> lidové streamy -> využití všech těch šílených nápadů co máme.

V čem bude tvoje nová role spočívat?

Hlavně organizace těchto streamerských věcí, uvádění našich nápadů do reality a vzorná reprezentace Lidu a klidně vypuštění duše na streamu, pokud to bude nutné. Protože kdo neplive krev a nepadá na držku, nenechal na hřišti vše. A diváci čekají špičkové výkony, ne profesorskou hru na jistotu, čekání na gólovku a výsledek 1:0. Diváci si chtějí zopakovat Semifinále MS 2014 mezi Německem a Brazílií každý den!

poKo: Lidovej Gaming mi kývl na projekt, který na naší scéně nemá obdoby
i Zdroj: DOTA2.cz

Co si od spolupráce slibuješ a co si slibuje Lidovej Gaming?

Myslím, že si společně přejeme hlavně udržení vysokého standardu propagace týmu, který LG nastavil. Určitě nejsem sám, který dokázal ocenit aktivitu kluků v tom, aby byly fanouškům blízko, aby si ze sebe dokázali udělat legraci a velmi originálně se prodat v celém druhém splitu.

V čem si myslíš, že vaše spolupráce obohatí CZ/SK Dota scénu?

Hlavně o pravidelný, zajímavý stream, na který by lidi mohli chodit a bavit se. Bude to zase něco jiného oproti Cirkovi, který hlavně komentuje, Cechimu, který analyzuje nebo AR studiu, které se snaží na svých streamech tahat Láďu s MMR nahoru.

Plánujete organizovat i větší akce jako vlastní turnaj či HUB?

Uvidíme, jak moc tohle lidi bude bavit a jak tohle bude bavit nás. Nakonec, je to tak trochu experiment :-D Nicméně, ničemu neříkáme ne.

Měly by podle tebe i jiné organizace zvážit podobnou kooperaci se streamerem?

Určitě minimálně zvážit. Je to zajímavé zpestření a zajímavý způsob propagace. Koukněme za hranice na Wagu, Gorca a další. Nebo u nás na Deeho.  

Od kdy a proč jsi největším fanouškem Lidového Gamingu?

Fanouškem jsem byl de-facto od chvíle, kdy jsem poznal (už ani nevím, kdy to bylo, asi některé Y-Games?). Nejvíc největším fanouškem jsem však byl od posledních Y-Games (2019 myslím), kdy jsem si vykřičel hlasivky, poplival monitor a měl fanouškogasmus u série, kde porazili tým Dogshit.

Myslíš, že o sobě ostatní týmy a hráči podávají dostatek informací pro fanoušky?

Zcela jistě ne. Nicméně i když se tohle už objevuje v zahraničí, myslím si, že i tam jsou jisté rezervy.

Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí s projektem.


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama