ppd se vrací k Dotě, stává se trenérem Alliance
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek ppd se vrací k Dotě, stává se trenérem Alliance

ppd se vrací k Dotě, stává se trenérem Alliance

Shovelmeister

Shovelmeister

6. 5. 2021 13:00

Peter "ppd" Dager se vrací na profesionální scénu po dvouměsíční pauze. Stal se trenérem švédské organizace Alliance.

Reklama

Organizace Alliance oznámila na svých sociálních sítích a blogu nový přírůstek do svého Dota 2 týmu. Tím je jeden z nejúspěšnějších kapitánů historie a mistr světa roku 2015 Peter “ppd” Dager, který zaujme pozici trenéra. V týmu bude zatím působit do konce druhé DPC sezóny v rámci zkušebního období.

Je super mít Petera jako trenéra, již dříve jsem s ním chtěl hrát. ppd je velmi přímý a klidný, což nám pomůže dělat i v napjatých zápasech dobrá rozhodnutí. Velení a draftování bude stále naše doména, ale ppd bude mít na draft velký vliv, protože je jedním z nejlepších drafterů na světě.

prohlásil kapitán Alliance Gustav “s4” Magnusson.

ppd má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru. Podobně jako mnozí další začal hrát Heroes of Newerth, ale později přesedlal na Dotu 2, kde byla rozvinutější profesionální scéna. Získal dvě bronzové medaile na The International v letech 2014 a 2016, vrcholu své kariéry ale dosáhl v roce 2015, kdy s Evil Geniuses vyhrál Aegis samotný. Poté si vyzkoušel i řízení organizace EG a následně působil jako hráč v několika týmech, naposledy do března v Sadboys.

Alliance se nyní drží na špičce tabulky DreamLeague Season 15 DPC Western Europe Upper Division se skóre 4-1. Účast na Majoru mají tedy téměř jistou, záležet už bude pouze na pořadí, které rozhodne, do které fáze prestižního turnaje automaticky postoupí. Čekají je ještě utkání s Tundra Esports a Hellbear Smashers.

Sestava Alliance

  1. Nikolay “Nikobaby” Nikolov
  2. Linus “Limmp” Blomdin
  3. Gustav “s4” Magnusson
  4. Simon “Handsken” Haag
  5. Artiom “fng” Barshack
  6. Peter “ppd” Dager (trenér)
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama