Prohnutý monitor pro nejnáročnější hráče BenQ XR3501
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Prohnutý monitor pro nejnáročnější hráče BenQ XR3501

Prohnutý monitor pro nejnáročnější hráče BenQ XR3501

ankerek

ankerek

9. 8. 2015 07:13
Reklama

Patříte mezi ty hráče, kteří chtějí jen ten nejlepší hardware a hry nehrají jinak než na nejvyšší detaily? V tom případě zpozorněte, dnes si představíme nový prohnutý herní monitor BenQ XR3501, který vás svou 35" úhlopříčkou vtáhne do děje. A ocení jej nejen fanoušci závodních her.

Doba samozřejmě pokročila a s ní také vývoj počítačových her a hardwaru. Aktuální ročník F1 2015 je něco, co nemůžeme např. se hrou Pole Position na arkádovém automatu srovnávat. Stejně tak je tomu u obrazovek dnes tedy monitorů. Kdo by před pár lety řekl, že 19“/24“ bude dnes standardní úhlopříčka? Nároky hráčů a obecně chtíč po velkém displeji je stále větší. BenQ, jednička na trhu herních monitorů, s vývojem pokročily ještě dál, zvolily cestu netradičního, širokoúhlého, prohnutého monitoru pro závodní hry.

Prohnutý monitor pro nejnáročnější hráče BenQ XR3501
i Zdroj: DOTA2.cz

BenQ XR3501 s sebou přináší několik zajímavých vlastností. Prohnutý 35palcový monitor s rozlišením 2560 x 1440 pixelů a poměrem stran 21:9 umožní ponořit se hlouběji na trať. Pro znalce uvedeme, že se jedná o ultra zaoblení s hodnotou 2000R tedy IMAX 70° - v porovnání s konvenčními zakřivenými monitory 45-54° můžeme konstatovat, že zážitek při hraní dostává nový rozměr.

Prohnutý monitor pro nejnáročnější hráče BenQ XR3501
i Zdroj: DOTA2.cz

Kvalitu zobrazení podtrhuje vysoká obnovovací frekvence 144Hz. Říkáte si „Poznám to vůbec?“. Odpověď je více než jasná „ANO poznáte, obnovovací frekvence je důležitá vlastnost monitoru pro plynulost obrazu“. A co víc, pokud byste postavily vedle sebe monitor se 60-75Hz a 144Hz monitor, nestačily byste se divit.

Jak jste si již dříve přečetli v jedno z našich článků „Je rozdíl mezi monitorem na hraní a pravým herním monitorem“. Herní technologie vylepšují obraz, chrání váš zrak a tím umocňují zážitek ze hry. Technologie Black eQualizer zajišťuje lepší viditelnost v tmavých místech hry a zároveň nepřesvítí místa světlá. V praxi to znamená, že např. po vjezdu do tunelu uvidíte i v tom nejtemnějším koutě soupeře ve zpětném zrcátku. Unikátní tužby každého hráče uspokojí funkce Color Vibrance poskytující 20 přednastavených úrovní sytosti barev snadno dostupných v uživatelsky přívětivém On-Screen-Display (OSD) nastavení.

Prohnutý monitor pro nejnáročnější hráče BenQ XR3501
i Zdroj: DOTA2.cz

Komfort poskytují technologie pro ochranu zraku Flicker-Free, eliminující blikání na pozadí monitoru, které vaše oči nevidí, ale rozhodně ho cítí, a Low Blue Light, redukující škodlivé modré světelné spektrum barev, vyzařované konvenčními monitory.

Nový prohnutý monitor vyzkoušeli také jezdci BenQ Virtual GP – virtuální ligy v závodní hře F1 2015 a stejně jako profesionální jezdec Formule GP2 a testovací jezdec královské disciplíny Formule 1 si ji velmi pochvalovali. Ostatně přesvědčte se v následujícím videu. BenQ XR3501 je už nyní skladem na CZC.cz, kde navíc získáte 3 roky záruky a doručení na jakoukoli pobočku CZC.cz po celé ČR zdarma.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama