Rekapitulace prvního dne hlavní události TI8
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Rekapitulace prvního dne hlavní události TI8

Rekapitulace prvního dne hlavní události TI8

Skaut

Skaut

21. 8. 2018 05:51

Se zármutkem v srdcích oznamujeme, že další čtyři týmy opustily vysněný turnaj.

Reklama

Den první byl beze sporu jedním z těch zajímavějších dní. Ne, že by ty další nestály za to, ale po odehrání prvních svou sérií her šlo hodně rychle takříkajíc "do tuhého". Osm týmů v tu chvíli vědělo, že ze sebe musí vydat to nejlepší, aby se na turnaji udrželo. Systém je neúprosný a jedna chyba v Bo1 zápase může stát místo v dalších částích turnaje. Ale nebudeme předbíhat.

Pokud nevidíte videa, odblokujte si prosím obsah ve vašem prohlížeči.

 

Upper Bracket: Team Liquid vs. OpTic Gaming

V první sérii her se potkaly tyto dva týmy. OpTic Gaming se takřka na poslední chvíli vyhoupl do sedla ve skupinové fázi, kdy první dva dny obsadil předposlední příčku, třetí den příčku poslední a čtvrtý po třech vyhraných hrách dosáhl na konečné čtvrté místo. Vyhlídky OpTiců se tak rázem změnily a včera tak měli možnost postavit se šampionům TI 7.

Team Liquid je ale neúprosným protivníkem a OpTic Gaming byl špatně nalazen již v první hře. Ve 12. minutě totiž dostavěl Miracle- Radiance u Alchemisty a společně s Clinkzem (MinD_ContRoL) určili následující průběh hry, která skončila v čase 29:54 vítězstvím týmu Liquid.

 

Druhá hra byla již byla vyrovnanější. Team Liquid si svou velkou šanci vybudoval až druhým zabitím Roshana. To pojistilo první řady barracků a vykoupení na straně OpTiců. Následná bitva pohřbila šance udržet trůn před nepřáteli a Team Liquid tak vyhrál také druhou hru. Nadále tedy pokračuje v Upper Bracketu, tým OpTic Gaming se přesouvá do Lower Bracketu.

 

 


Upper Bracket: Virtus.pro vs. PSG.LGD

Jedna z očekávaných sérií dneška. Na tyto týmy bylo nahlíženo jako na možné favority turnaje. Oba však ale ukázaly nevyrovnané výsledky ve skupinové fázi, což předchozí předpoklady u mnohých změnilo.

První hra se přikláněla jasně ve prospěch týmu Virtus.pro. Ti prokázali, že mají právo být vedoucími tabulky DPC bodů. Jediná chyba je však stála celý zápas, PSG.LGD hru velmi rychle otočili a v posledních minutách propushovali prostřední linku až k trůnu.

Výsledek první hry se pravděpodobně podepsal na Virtus.pro ve hře druhé. Bylo jasně vidět, že tým není ve své kůži. PSG.LGD předvedli oproti soupeřům mnohem lepší disciplínu a méně chyb, druhá hra se téměř od začátku jevila v jejich prospěch. 

 

 


Eliminační zápas: Fnatic vs. Team Serenity

Dva nepředvídatelné týmy. I tak by se dala tato dvojice nazvat. Možná právě proto se spousta lidí na tento zápas těšila. A myslím si, že bylo na co se koukat. Hra se sice již od začátku vyvíjela dobře pro Team Serenity, kteří zápas později vyhráli, nicméně během hry bylo možné zhlédnout několik zvratů a překvapení.

 

 


Eliminační zápas: Mineski vs. TNC Predator

Tento zápas byl spíše poklidným - Mineski takřka celou hru hlídali highground, odchytávali supporty nepřítel na mapě, splitpushovali... To dávalo přiležitost TNC Predator farmit po celou dobu, v 45. minutě byl rozdíl v net worthu téměř 20k. Jeden velký souboj však Mineski vyhráli a tím dostali tuto hru plně pod kontrolu. TNC Predator tak na turnaji podobně jako Fnatic končí.

 

 


Eliminační zápas: Newbee vs. Winstrike

Ani letos není nouze o agresivní styl hry a tento zápas toho byl dobrým příkladem. Tato 55. minutová hra předvedla, jak dokáže být hra vyrovnaná a také tímto zajímavá pro diváky. Až do téměř 50. minuty hry byl rozdíl v net worthu jen cca 7 tisíc. Týmu Winstrike se nakonec ale přeci jen podařilo zápas dotáhnout do zdárného konce a vyřadili tým Newbee. Uvidíme, jak si tento pro mnohé neznámý tým povede nadále.

 

 


Eliminační zápas: VGJ.Thunder vs. Vici Gaming

První den ukončil poslední eliminační zápas čínského týmu proti jinému čínskému týmu. V této hře bylo dobře vidět, jak se týmy navzájem znají. Terrorblade hraný Sylarem se snažil udržet hru vyrovnanou, avšak čím dále se hra dostávala, tím více se tým Vici přibližoval k vytouženému cíli.

 

 

 

Jak můžete sami vidět, první den přinesl spoustu pravděpodobně nečekaných obratů. My už se můžeme těšit na den druhý, který začíná sérií zápasů mezi VGJ.Storm a OG v 19:00. V tento den se také dozvíme výsledky hlasování o Arcanu a budeme mít možnost zhlédnout Film Contest.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama