Rekapitulace prvního kola ESL One Germany 2020: Nigma podlehla žluté ponorce
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Rekapitulace prvního kola ESL One Germany 2020: Nigma podlehla žluté ponorce

Rekapitulace prvního kola ESL One Germany 2020: Nigma podlehla žluté ponorce

Shovelmeister

Shovelmeister

8. 10. 2020 08:40

V dnešním článku si připomeneme zápasy prvního kola ESL One Germany 2020.

Reklama

Úvodní zápas prvního dne turnaje potěšil zejména české fanoušky. Ninjas in Pyjamas, kde hrají i dva Češi Ondřej "Supream" Štarha a Jonáš "Saberlight" Volek, zdolali nově zformovaný švédsko-dánský celek 5men, ve kterém působí slavná jména jako Misery či pieliedie. NiP se ani moc nezapotili a vypadá to, že konečně našli kapitána, kterého tak dlouho hledali.

V dalším utkání rozdrtil nejlepší celek světa Secret srbskou organizaci Tempo Esports 2:0 bez sebemenšího zaváhání, jak se předpokládalo.

Zajímavější bylo úterý. Hned na začátek se předvedli Vikin.gg s českým reprezentantem Miroslavem "BOOM" Bičanem proti HellRaisers. Do zápasu vstupovali Vikingové v roli favoritů a bylo tedy překvapivé, že první mapu prohráli. Na dalších dvou ale CIS celek zničili a odnáší si cenné vítězství.

Hned poté nastoupil i Slovenský hráč Oliver "Skiter" Lepko se svým týmem mudgolems proti týmu Liquid. Očekávali jsme vyrovnanou sérii, kterou nakonec dotáhnou mudgolems do úspěšného konce, vše bylo ale jinak. Liquid dominovali oběma hrám a nedali novému stacku moc šancí něco udělat. Zaslouženě zvítězili 2:0.

Rekapitulace prvního kola ESL One Germany 2020: Nigma podlehla žluté ponorce
i Zdroj: DOTA2.cz

V závěru hracího dne se favorizovaní mistři světa OG pořádně nadřeli s týmem Winstrike, ačkoli to měla být podle papírových předpokladů procházka růžovým sadem. První hru jim trvalo vyhrát více než hodinu, je to dosud nejdelší hra turnaje. Ve druhé už nedali soupeřům šanci a dokráčeli si pro vítězství 2:0.

Zápasy třetího dne byly zcela jednoznačné, ne všechny ale tak, jak bychom čekali. Nejprve s přehledem zvládli Alliance sérii proti CIS celku EXTREMUM, zajímavější však byla druhá série.

V ní se utkali vicemistři světa z týmu Nigma s malou organizací Yellow Submarine, která na takto velkém turnaji nikdy nehrála. Očekávala se tedy totální dominance elitní organizace z předního východu. Nic takového se nestalo a žlutá ponorka dokázala ukořistit nejen první hru, ale i druhou. Je to největší vítězství Yellow Submarine v historii organizace.

Na závěr prvního kola si nová sestava Natus Vincere hravě poradila s CIS celkem Cyber Legacy 2:0. Zatím se zdá, že přijetí celé organizace FlyToMoon byl od vedení Na´Vi chytrý tah.

Zápasy budou pokračovat v pátek 9. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama