Scream: "Mým vzorem je SabeRLight-, miluju agresivní styl hry."
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Scream: "Mým vzorem je SabeRLight-, miluju agresivní styl hry."

Scream: "Mým vzorem je SabeRLight-, miluju agresivní styl hry."

Skeli77

Skeli77

16. 4. 2020 05:24

V offline finále zdominoval hru za Pucka a v další hře nezklamal ani se svým Leshrackem. Nový midař týmu Hippomaniacs je jedním z mladých talentů a překvapení Sazka eLEAGUE. Půjde ve šlépějích svého vzoru Saberlighta?

Reklama

 

Jak dlouho hraješ Dotu 2 a jak jsi se k ní dostal?

 

Dotu hraju necelých 6 let. Zhruba ve 13 letech jsem dostal klíč na jednom Minecraft serveru od tehdejších adminů. Zpočátku mě upřímně Dota ani trošku nebavila, ale když jsem zjistil, že dotu hrají i kamarádi z vedlejších tříd na základce, dal jsem tomu ještě šanci a začal jsem poměrně hodně hrát. Začínal jsem ostatně jako každý hráč doty a postupně se učil. 

 

Máš nějaký osobní tip na zlepšování se? Kolik her přibližně denně hraješ?

  

Osobní typ, který bych předal hráčům je učit se od lepších, sledovat svoje chyby a poučit se z nich. Hlavní je hrát s chutí a nenechat se nikým urážet, každý má své slabé chvilky a nikdo není dokonalý. Pokud chcete zlepšit své MMR, držte se okolo menšího hero poolu, který vám osobně vyhovuje a cítíte se s ním sebevědomě a zaručuji, že budete jen stoupat. Hlavně se nebojte hrát.  Denně hraju přibližně 6-10 her, záleží jaké jsou okolnosti a vedlejší povinnosti. Aktuálně s klukama hrajeme hodně týmově, takže na solo rankedy mám čas většinou v ranních a večerních hodinách. 

 

Jak si se dostal k týmu Hippomaniacs? Myslíš si, že je snadné pro talentovaného mladého hráče se dostat na naší scéně do dobrého týmu? Nebo je podle tebe komunita pro nové hráče spíše uzavřená?

  

K týmu Hippomaniacs, jsem se dostal následovně, jedno odpoledne si mě přidal jeden z hráčů aktuálního rosteru, konkrétně “Old Ways”, a nabídl mi možnost stát se součástí týmu. Odehráli jsme společně pár zápasů a poté jsem byl do týmu přijat. Takže klukům i vedení tímto chci poděkovat, za to, že mohu být součástí. Myslím si, že vzhledem k tomu jak se u nás začíná celkově esport vyvíjet, tak bude časem mnohem snadnější pro talentované hráče se nějakým způsobem ukázat, ať už na rankedech, tak v týmech. Například v kvalifikačních zápasech, kde vás lidé vidí a jsou si vědomi vašich kvalit, když tomu tak bude, vždycky vás někdo osloví. Takže si troufnu říci, že komunita je otevřená novým hráčům, hlavní je se nebát hrát, jak už jsem již zmiňoval. Takže přeji všem novým hráčům hodně štěstí, sám jsem v tomhle prostředí nováčkem.  

 

 

Scream: "Mým vzorem je SabeRLight-, miluju agresivní styl hry."
i Zdroj: DOTA2.cz

 

Jaké máš osobní cíle v Dotě. Lákalo by tě stát se profi hráčem v mezinárodním týmu?

  

Stát se profesionálním hráčem, je mým snem už poměrně dlouhou dobu, takže doufám, že někdy tu možnost dostanu. Nemám žádný konkrétní cíl, chci předvést v každé hře to nejlepší, co ze sebe mohu dostat a výsledky v nějaké podobě přijdou. Hlavně chci hrát vždycky s klidnou hlavou a s chutí. 

  

Kdo je tvůj vzor ve světové a v československé Dotě a proč?

  

Mým československým vzorem není nikdo jiný než Saberlight, se kterým jsem v minulosti začínal a mám k němu svůj osobní vztah. Co se týče světové doty, tak člověk, ke kterému vzhlížím je Cr1t a v druhé řadě Sumail. Miluju agresivní styl hry, takže je pro mě Sumail vzorem, který jsem chtěl vždycky napodobovat. Cr1t je z mého pohledu nejchytřejší hráč Doty, takže trávím rád čas sledováním jeho streamů a pozoruji maličkosti, které tento člověk praktikuje ve hře a snažím se jim co nejvíce porozumět a poté přenést pro svůj prospěch. 

  

Jaké cíle máte jako tým v Sazka eLEAGUE? Vím, že se teď hodně snažíte trénovat a sehrát se. Můžeme od vás čekat nějaké překvapivé strategie?

  

S klukama hraju krátkou chvíli, ale začínám si zvykat a hrát v úplně pohodě. Udělali jsme pár poměrně velkých změn, se kterými chceme překvapit, takže určitě nějaké to překvapení bude. Cílem celého týmu je určitě útočit na co nejlepší příčky. Trénujeme hodně často a začíná se nám dařit, takže nějaké ty znamení záblesku určitě máme. Scrimujeme proti stále lepším lidem a troufnu si říci, že se určité posouváme. 



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama