Skiter ani Saberlight nezvládli tiebreakery, na Majoru si nezahrají
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Skiter ani Saberlight nezvládli tiebreakery, na Majoru si nezahrají

Skiter ani Saberlight nezvládli tiebreakery, na Majoru si nezahrají

Shovelmeister

Shovelmeister

2. 3. 2021 11:56

Boje o místa na singapurském Majoru pro CZ/SK hráče nedopadly dobře. Skiter ani Saberlight nepostupují.

Reklama

V první evropské divizi působili hned tři CZ/SK hráči, a to Oliver "Skiter" Lepko z Tundra Esports, Miroslav "BOOM" Bičan z Vikin.gg a Ondřej "Supream" Štarha z High Coast Esports. Supream a BOOM skončili na posledních dvou místech a s první ligou se museli rozloučit. Znamená to pro ně i to, že nebudou mít šanci zahrát si na dalším Majoru, pokud zůstanou ve svých týmech.

Tundra Esports skončili společně s týmy Liquid a OG na děleném 4.-6. místě, což znamenalo tiebreaker. Hrálo se formátem BO1 každý s každým, dokud jeden z účastníků nezvítězí dvakrát. V prvním kole se to nepodařilo, ve druhé sérii zápasů s přehledem vyhráli reprezentanti týmu Liquid.

Skiter ani Saberlight nezvládli tiebreakery, na Majoru si nezahrají
i Zdroj: DOTA2.cz

Z Evropy postupují na Major tyto čtyři týmy:

  1. Secret (play-off)
  2. Alliance (skupinová fáze)
  3. Nigma (divoká karta)
  4. Liquid (divoká karta)

Další nadějí pro československou Dotu byl Jonáš "Saberlight" Volek, který reprezentuje severoamerický celek Undying. V lize se jeho týmu dařilo a díky nečekané porážce Quincy Crew skončil na děleném 1.-3. místě s Evil Geniuses a QC. Formát rozhodujících soubojů byl stejný jako v Evropě, v Severní Americe byl ale průběh podstatně rychlejší. EG si dvěmi jasnými výhrami zajistili první místo a postup do play-off a Quincy Crew zvládli lépe rozhodující duel o místo ve skupinové fázi Majoru.

Tým Undying si odnáší alespoň finanční odměnu ve výši 27 tisíc dolarů a 200 DPC bodů.

Ačkoli na prvním Majoru nebude mít CZ/SK komunita své zástupce, v další sezóně bude rozhodně co sledovat. Ať už to budou Skiter a Saberlight v bojích o Major nebo Supream, BOOM a celý tým Hippomaniacs ve druhé evropské divizi. K nim se ještě mohou připojit další hráči z otevřených kvalifikací.


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama