Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu
i Zdroj: GamersGalaxy
Esport Článek Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu

Slovenský hráč Skiter si zahraje v novém supertýmu

Michal Glückselig

Michal Glückselig

10. 11. 2023 11:30

Přestupové období je v plném proudu a tentokrát došlo i na slovenského hráče Olivera "Skiter" Lepka. V nové kompetitivní sezóně má namířeno do zcela nové sestavy, jenž skýtá hned několik zvučných jmen.

Reklama

Pád Tundra Esports

Oliver “Skiter” Lepko zažil v barvách Tundra Esports vskutku turbulentní sezónu. Po vítězství na The International 11 začala herní forma celého týmu kolísat a sympatická medailová umístění na prvoligových turnajích se tak pravidelně střídala s brzkým, až ostudným vypadnutím. Právě toho se hráči Tundra Esports dočkali i na letošním The International, kdy jim k podání lepších výkonů nepomohl ani legendární Topias “Topson” Taavitsainen. Změny tak byly na spadnutí a po odchodu Leona “Nine” Kirilina došlo i na Skitera.

Nové zázemí

Ten si své nové působiště našel u Falcons, organizace se zázemím v Saúdské Arábii, která má vůbec poprvé vstoupit na pole Doty 2. Po jeho boku si zde zahraje i Jingjun “Sneyking” Wu, bývalý kapitán a hard support Tundra Esports, se kterým se Skiter dobře zná. Dvojici TI vítězů pak doplní Ammar “ATF” Al-Assaf, mladý, talentovaný offlaner, který ve svých 16 letech zvládl ovládnout Stockholmský Major a již několik let se pohybuje mezi špičkou západoevropské scény.

Na pozici soft supporta se má představit Andreas “Cr1t-” Nielsen, dánský veterán, známý především pro své působení u severoamerického týmu Evil Geniuses a následně Shopify Rebellion. Během poslední sezóny DreamLeague, která se řadí mezi prvoligové turnaje, zvládl dokráčet až do samotného finále a všem tak ukázal, že ještě zdaleka nepatří do starého železa.

Celou soupisku uzavírá nejméně známý hráč, Stanislav “Malr1ne” Potorak. Podobně jako u ATF jde o mladého hráče, který však prozatím mezi světovou špičku nepronikl. Štace u týmu Falcons tak bude jeho první příležitostí prokázat své herní schopností.

Kdy tým Falcons uvidíme?

Tým Falcons společně se Skiterem uvidíme poprvé v akci již brzy, konkrétně během kvalifikací na blížící se turnaj ESL One Kuala Lumpur, jejichž začátek je ohlášen na 12. listopad. Právě zde je totiž pětice hráčů registrována pod jménem své nové organizace. Ta svou soupisku prozatím neoznámila oficiálně a pořád tak zůstává otázkou, které regionální kvalifikace se budou účastnit. Zázemí Falcons totiž jasně odkazuje na kvalifikace severovýchodní Afriky, původ většiny hráčů naopak napovídá kvalifikacím západoevropským.

Soupiska týmu Falcons:

  1. Oliver “Skiter” Lepko
  2. Stanislav “Malr1ne” Potorak
  3. Ammar “ATF” Al-Assaf
  4. Andreas “Cr1t-” Nielsen
  5. Jingjun “Sneyking” Wu
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama