SoSmart podcast – poKo se Sehnym rozebírá úskalí i naděje Dota komunity
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek SoSmart podcast – poKo se Sehnym rozebírá úskalí i naděje Dota komunity

SoSmart podcast – poKo se Sehnym rozebírá úskalí i naděje Dota komunity

gubesh

gubesh

20. 5. 2020 13:56

Tomáš Pokorný alias "poKo", jeden z členů broadcast týmu DotA 2 Sazka eLEAGUE, vám na svém SoSmart podcastu přináší poklidný rozhovor s kapitánem týmu SAMPI a s jedním z nejzkušenějších hráčů na české DotA 2 scéně. Už teď vám jistě vytanulo na mysli jméno Jan "Sehny" Sehnal.

Reklama

Sehny vám v rozhovoru přiblíží fungování herních organizací v Česku i Evropě. Vyjádří se k platům hráčů, k pořádaným soutěžím (včetně Sazka eLEAGUE) a k specifikům české herní komunity.

 

Samozřejmě se poKo nezdráhal zeptat, jak probíhalo Sehnyho angažmá v týmu Hippomaniacs, s kterým se zúčastnil World Cyber Games v Athénách a následného světového finále šampionátu v Číně. Sehny se podělil se svými vtipnými momenty ale i složitými chvílemi z tohoto jeho období.

 

V druhé části podcastu se můžete těšit na pokračování debaty o tom, kam by se a jak měla ubírat česká DotA 2 scéna včetně i té komentátorské a mediální. Jak komentátory ovlivňují tzv. „trolové“? Kdo se v současné době u nás uživí jako komentátor na plný úvazek? Je e-sport na vzestupu i v Česku a na Slovensku? Odpovědi i na tyto otázky zazní v SoSmart podcastu.

 

Jistě je zde velký potenciál e-sport zprofesionalizovat na stejnou úroveň, na které je klasický sport. Jen je tu nevýhoda, že e-sport na rozdíl od sportu neskýtá více jak dvou tisíce letou tradicí, buďme tedy trpěliví. Může toho DotA 2 někdy dosáhnout? Nálada v rozhovoru vládla poměrně optimistická. Nepochybně by mohla, neboť jak Sehny říká:

 „Co si budem, Dota je strašně zajímavá hra, kde záleží na nejmenších detailech.“

 

Odkaz na poKyho youtube podcast:
https://www.youtube.com/watch?v=lvUt-pSJHc4
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama