Techies zapříčinil ragequit týmu Aster ve 14. minutě soutěžní hry
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Techies zapříčinil ragequit týmu Aster ve 14. minutě soutěžní hry

Techies zapříčinil ragequit týmu Aster ve 14. minutě soutěžní hry

Shovelmeister

Shovelmeister

15. 8. 2021 17:25

Jen málokdo hraje rád proti záludnému hrdinovi Techies, a tak se často na pubech střetáváme s ragequity. Čínský tým Aster proti třem goblinům s minami nevydržel hrát ani 14 minut.

Reklama

Během soutěžního zápasu v rámci OGA Dota PIT Season 5: China mezi týmy Aster a PSG.LGD došlo k rage quitu (opuštění zápasu kvůli vzteku) ze strany týmu Aster. První mapu v Bo3 sérii ovládli PSG.LGD a i na druhé se po deseti minutách dostali do mírného vedení, stále se však hra dala snadno otočit. Ve 14. minutě se přiblížil carry hráč týmu Aster Du “Monet” Peng k hromadě min, což zapříčinilo jeho smrt. Ihned po výbuchu napsal jeho spoluhráč LaNm “gg” a hru vzdal. Tím Aster prohráli i druhou mapu a z turnaje vypadli na čtvrtém místě.

Komentátoři i diváci byli šokováni, protože se jednalo o velice důležitý zápas, který zdaleka nebyl prohraný. Aster si z turnaje odnesli 12 500 dolarů a PSG.LGD se dále podařilo probojovat až do finále, kde na ně čeká hvězdný celek Elephant.

Přidání hrdiny Techies do hry v roce 2014 přineslo řadu různých reakcí. Většina hráčů postavu nemá ráda a v roce 2015 to zašlo až tak daleko, že nadcházející mistr světa Kurtis “Aui_2000" Ling vytvořil ještě před svým velkým vítězstvím petici za odstranění hrdiny z Doty, jíž podepsalo 17 500 hráčů. Podle jeho názoru byl Techies příliš silný a rovněž kazil všem ostatním hráčům požitek ze hry.

Techies sice za dobu své existence prošel mnoha změnami, jeho hlavní úloha, tedy zaminovávání mapy a odpalování soupeřů z dálky, se nezměnila. V komunitě je i dnes stále dost lidí, kteří by rádi viděli odstranění tohoto záludného hrdiny jednou provždy. Valve ještě nikdy neodstranilo z Doty jediného hrdinu, a tak není moc pravděpodobné, že by tomu mělo být v tomto případě jinak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama