The International sužují komplikace: tým Aster bude muset hrát online
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek The International sužují komplikace: tým Aster bude muset hrát online

The International sužují komplikace: tým Aster bude muset hrát online

Shovelmeister

Shovelmeister

6. 10. 2021 17:50

Ani největší Dota2 akce roku se nevyhla potížím. Někteří hráči jsou v karanténě a budou muset hrát online, jiní si stěžují na malé herní místnosti a nevyhovující vybavení.

Reklama

The International je historicky největším esportovým turnajem co se prize poolu týče a organizátoři se snaží hráčům co nejvíce vyjít vstříc tak, aby se i nakažení Covidem mohli soutěže zúčastnit. To se zatím týká čínského týmu Aster, jehož několik reprezentantů je aktuálně v karanténě. Pořadatelé svolili, že týmy s nakaženými hráči mohou hrát online, ačkoli se jedná o LAN akci.

Tým Aster a další pozitivně testovaní na COVID budou moci hrát na TI10 přes internet z jejich izolačních místností, které budou obsahovat potřebné vybavení.

Hráči týmu Aster by měli být izolováni jeden od druhého ve speciálních místnostech a jejich trenér Cheng “Mad” Han s nimi pravděpodobně bude komunikovat rovněž online. Do jaké míry mohou tato opatření ovlivnit výkonnost týmu je předmětem mnoha dohadů a spekulací.

Covid však není jediným problémem, který The International 10 sužuje. Některé týmy si stěžují na nedostatečně velké tréninkové prostory a nevyhovující vybavení. První organizací, která přišla s podobnými stížnostmi byl ruský tým Spirit.

Ke kritikům se přidala i Kelly Ong, manažerka švédské organizace Alliance. Podle ní jsou tréninkové místnosti týmům přiřazovány podle počtu DPC bodů a způsobu kvalifikace na turnaj, ačkoli pro to není žádný přímý důkaz. Domnívá se, že podobné zacházení s hráči je nepřípustné a požaduje po pořadatelské společnosti PGL urychlenou nápravu.

Skupinová fáze The International začne již ve čtvrtek 7. října v 9:00 čtyřmi zápasy skupiny A. V turnaji se bude hrát během deseti dní o celkový prize pool v hodnotě přesahující 40 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama