The Summit 4 rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek The Summit 4 rekapitulace

The Summit 4 rekapitulace

Belaar

Belaar

16. 12. 2015 22:48
Reklama

The Summit 4 je turnaj pořádaný dvakrát ročně v Americe, Los Angeles. Je to turnaj, který je jiný od ostatních turnajů. Je vyjímečný v tom, že místo velkých arén či stadionů, místo konání tohoto turnaje je dům. Celý turnaj má tedy takový ''domácí'' pocit. Pro diváky je to atraktivní turnaj nejen kvůli kvalitě her, ale protože na ''analystickém panelu'', který tvoří pár gaučů, se během turnaje vysřídá mnoho hráčů, a diváci tak mají šanci je kvalitněji poznat. Letošní prizepool turnaje byl 114 000 $.

 

Na obrázku dole si lze prohlédnout týmy, které se turnaje zúčastnily. Ze seznamu je patrné, že zúčastněné týmy patří mezi ty nejlepší na světě.

The Summit 4 rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz

 

 

Nyní si ale pojďme prohlídnout a popsat, jak samotný turnaj probíhal.

The Summit 4 rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz

 

První kolo turnaje se obešlo bez větších překvapení, Evil Geniuses si poradili s Digital Chaos (kde hraje Aui_2000, bývalý hráč týmu EG vyhozený z týmu po letošním Internationalu), Team Liquid zvládli tým EHOME, Vici Gaming odehráli skvělou sérii proti Virtus.pro, ze kterého VG vyšli jako vítězové a OG hravě zvládli méně zkušený tým Mineski.

 

V Losers bracketu si Virtus.pro poradili s týmem Mineski a z duelu EHOME vs Digital Chaos vyšel vítězně tým EHOME.

 

V druhém kole se přiostřilo a bylo to kolo plné zajímavých her. OG se utkali s týmem Vici Gaming v napínavé sérii, ze který vyšel tým Vici Gaming jako vítězný. Další zaíjmavá hra byl tým Evil Geniuses proti Team Liquid, ze kterého vyšel vítězně tým Evil Geniuses.

 

V Loses bracketu se tedy utkal tým Virtus.pro s Team Liquid, opět skělá série, kterou zvítězil tým Virtus.pro. Další hra byla OG vs EHOME, ze kterého vyšel tým EHOME jako vítěz.

 

Třetí kolo Losers bracketu byl zápas Virtus.pro proti OG, ve kterém tým Virtus.pro, i navzdory nedávné změny carry hráče z Illidana na Silenta, prokázal, že změna se osvědčila, fng prokázal své drafterské a kapitánské schopnosti a zápas vyhrál 2:0, čímž tým OG vyřadil z turnaje.

 

Následovalo tedy čtvrté a poslední kolo před finálem, a hned ze začátku bylo jasné, že se bude jednat o skvělou hru. Evil Geniuses proti Vici Gaming. Jednalo se o hry plné akce a napětí, ze kterých tým EG vyšel jako vítěz, čímž poslali tým VG do finále Losers bracketu.

 

Ve finále Losers bracketu čekal rematch Virtus.pro proti Vici Gaming. Tým Vici Gaming šel do zápasu jako favorit, nicméně Virtus.pro opět prokázal svou formu a čínské velikány čistě porazil 2:0, a tím se dostali do finále.

 

Finále bylo plné skvělých her, a pokud jste neviděli, je možno se na něj podívat, odkazy lze najít na konci článku. 

 

První hra byla příběhem mid hráče týmu Virtus.pro, který na svém mid Shadow Fiendovi způsoboval v řadách týmu EG peklo a nakonec na něj neměli odpověď. Skóre 1:0 pro tým Virtus.pro.

 

Druhá hra byla v podstatě ještě horší. Nejen, že G znovu dostal Shadow Fienda, ale týmu Virtus.pro se podařilo dostat do rukou jedno ze svých oblíbených kombinací - Drow - Visage kombo. Right clicky G byly nakonec na SumaiLa na Storm Spiritovi moc, a tak byl nucen se brzo přesunout do jungle. Hra v podstatě skončila v momentě, kdy se Lilovi (support hráč týmu Virtus.pro) na Disruptorovi podařla skvělá ulti, kterou završil G svou ulti, která tým EG zdevastovala. Skóre 2:0 pro tým Virtus.pro.

 

Ve třetí hře nechal ppd znovu picknout Shadow Fienda pro G a i Drow- Visage kombo, ale tentokrát se mu povedlo na něj nalézt odpověď v podobě support Bounty Huntera a Templar Assassinky. Tým EG benefitoval z Track goldů a povedlo se jim protihráče přefarmit. Týmu Virtus.pro se tak nepodařila push strategie. Skóre 2:1.

 

Ve čtvrté hře se týmu EG povedlo vzít Dark Seera pro hráče Universe a Gyrocoptera pro Arteezyho. V této hře tým Evil Geniuses dominoval a Arteezymu se dokonce povedla i rampage. Skóre 2:2.

 

Pátá a poslední hra prokázala, že ppd je jeden z nejlepších drafterů. Trochu nekonvenční draft skládající se z Universe Axeho jako counter na Broodmother, SumaiL Timbersaw a Arteezy Shadow Fiend fungoval pro EG skvěle. Skore 3:2, a tým Evil Geniuses se tak stal dvojnásobným vítězem turnaje The Summit!

 

Záznamy (ENG)

Hra 1

Hra 2

Hra 3

Hra 4

Hra 5

 

Na obrázku dole se lze podívat na umístění týmů a vyhrané částky.

The Summit 4 rekapitulace
i Zdroj: DOTA2.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama