TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!

TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!

hynekzalesak

hynekzalesak

14. 8. 2016 11:55
Reklama

Ani se nezdá jak neskutečně to uteklo, ale opravdu je tomu tak. Odehrál se poslední den Internationalu 2016, ve kterém se nejdříve určil tým, který skončil na třetím místě a druhý tým do grandfinále a nakonec samotný šampion. Pojďme se podívat jak to probíhalo.

TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Evil Geniuses vs
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Digital Chaos

První BO3 série dne se odehrála mezi dvěmi celky bojujícími pod vlajkou USA. Šlo o finále lower bracketu, který zároveň rozhodne, kdo bude druhým týmem bojujícím o titul v samotném grandfinále. Oba týmy to braly velice vážně a hodně se snažily, takže rozhodně bylo na co koukat.

První hra z série BO3

DC.Misery EG.PPD
DC.Saksa EG.Suma1L
DC.Resolut1on EG.Universe
DC.w33 EG.Zai
DC.Moo EG.Fear

Oba týmy si vybraly velice silný massfiight pick, který sliboval divácky pěkný zápas, což se nakonec taky povedlo. Začátek hry si EG poměrně dobře uhlídali takže sesbírali několik důležitých killů.

Hra se přesunula do mid game fáze, ve které měl největší sílu pick týmu DC. Po jedné nepovedené akci od EG se ztratila veškerá výhoda, kterou se jim povedlo na začátku hry nasbírat a ke vší smůle zjistili, že tým DC má silně obranné spelly, které zabraňovaly EG nějak více začínat massfight, protože pokud se jim nepovedlo instatně zabít Oracle nebo Naga Siren, tak zachránili každý fight a následně ho otočili ve svůj prospěch.

Taková situace nastala několikrát až do té doby, kdy tým DC šel push na zboření raxů a tým EG nebyl schopný dobré iniciace. Takže situace co byla předtím se znovu opakovala. Nejen že DC neztratili jediného hrdinu, ale ještě zabili všechny důležité hrdiny a získali tak první hru pro sebe. Skóre 1-0 pro DC.

Druhá hra ze série BO3

DC.Misery EG.PPD
DC.Saksa EG.Suma1L
DC.Resolut1on EG.Universe
DC.w33 EG.Zai
DC.Moo EG.Fear

Druhá hra byla o dost vyrovnanější. V jednu chvíli hra vypadala, že opravdu to skáče ze strany na stranu. Jednou vyšel smoke gank týmu EG a vzápětí se povedlo to stejné týmu DC. Určitě se nedá říct, že by jeden z týmů měl hru více ve svých rukou zhruba až do nějaké 20-22 minuty, kdy tým DC překvapil tým EG na vlastním cliffu a všechny tam jednoho podruhém díky neuvěřitelnému combu schopností zabili. Nutno zmínit, že EG měli i Aegis, což znamená, že DC se povedlo Medusu zabít hned 2x.

Problém nastal, když se DC nepovedlo do 25. minuty hry jít push a zničit aspoň jednu stranu raxů,protože tým EG měl mnohem lepší hrdiny do pozdní fáze hry, čehož nakonec dokázali využít a kolem 30. minuty hru už měli pevně ve svých rukou a i přes snahu týmu DC trochu se bránit a protáhnout hru nakonec tým EG vyhrál a série se srovnává 1-1.

Třetí hra ze série BO3

DC.Misery EG.PPD
DC.Saksa EG.Suma1L
DC.Resolut1on EG.Universe
DC.w33 EG.Zai
DC.Moo EG.Fear

No, co si budeme povídat, až se na hru budete mít možnost osobně podívat určitě doporučuji. Konec hry téměř identicky připomněl legendární poslední hru finále TI3 kde nakonec Alliance zvítězila díky tzv. ratování (vyhýbání se 5v5 fightům, neustálý splitpush a nutit tím neustále tým co chodí v pěti aby se rozděloval a bránil).

EG si vybrali v této hře opravdu hezký pick do akce a kromě midu, který docela bez větších potíží vyhrál DC.w33 se týmu EG povedlo vyhrát všechny ostatní linky. V průběhu počáteční fáze hry tým EG vytvořil hodně prostoru a EG.Fear díky tomu nafarmil důležité itemy, takže tým EG mohl začít chodit v plném počtu a bořit týmu DC věže. Zlomová chvíle nastala, když EG zkusili vzít prvního Roshana, kterého sice úspěšně vzali a ještě k tomu se jim povedlo zabít 3 hrdiny, ale mezitím je to stálo vrchní ranged raxy, což se dá považovat za hodně drahý trade.

Tým EG se několikrát rozhodnul jít v pěti push, ale vždycky se nakonec rozpustili, protože někdo musel bránit splitpushující tým DC, aby jim nesebrali další stranu raxů. Tato situace se opakovala pokaždé, když tým EG chtěl ukončit hru, a proto nakonec udělali těžké rozhodnutí nebránit raxy a jít rovnou zničit Ancient. Mezitím co DC.Moo úspěšně pushoval raxy týmu EG a získal pro svůj tým výhodu megacreepů. EG se rozhodli, že půjdou za každou cenu ukončit hru. Bohužel Fearovi v průběhu pushe skončila nejdůležitější schopnost Metamorphosis a tak nebyl tým EG schopný zničit ancient týmu DC a byli nuceni zkusit se bránit megracreepům, což by jim možná i nakonec vyšlo, ale teď se pro změnu rozhodl definitivně ukončit hru tým DC a tým EG neměl dost spellů, aby všechny hrdiny DC byli schopní zastavit a nakonec šíleným base race tým DC poráží úřadujcí šampióny a stává se druhým grandfinalistou po těžké sérii BO3, kterou vyhráli 2-1.

TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Wings Gaming vs
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Digital Chaos

A teď už definitivní koncovka turnaje, která určí nového šampióna. V sérii BO5 (best of 5) se proti sobě utkaly týmy Wings proti týmu DC. Tým Wings měl pár klopýtnutí ve skupinové fázi turnaje, ale i přes to se dostali do Upper bracketu, kde porazil všechny týmy, se kterým se utkal a dostal se až do samotného grandfinále.

DC se ze skupin dostali taky do upper bracketu, ale hned na začátku byli posláni právě po prohře s Wings (2-1) do lower bracketu, ze kterého se nakonec úspěšně prokousali až do grandfinále TI6, což je pro mnohé překvapení.

První hra ze série BO5

DC.MISERY Wings.Shadow
DC.Saksa Wings.bLink
DC.Resoltu1on Wings.Faith_bian
DC.w33 Wings.iceice
DC.Moo Wings.Innocence

Hned v první hře nás oba týmy překvapili něčím zajímavým a novým, co se na turnaji ještě nehrálo. V případě DC to bylo Skywrath Mage na mid. Ze strany Wings jsme zase mohli vidět Silencer na carry pozici a ještě jeden ne úplně běžný pick což je Pudge. Pudge už jsem ze strany Wings mohli vidět právě proti týmu DC v druhé hře v upper bracketu.

Už podle picku bylo jasné, že ani jeden z týmů nechce hrát tu hru vyloženě dlouho, protože oba týmy si vybrali hrdiny silnější spíše v mid game fázi hry. Akčnějšími hráči této hry byli z týmu DC, kteří více běhali po celé mapě a získávali killy především díky combu Chronosphere od Voida a Ultimátní schopnosti od Skywrath Mage nebo Timbersawa.

I přes to, že tým DC byl ten více akční, jeho výhoda nebyla úplně největší a týmu Wings se skoro povedlo chytnout během času 17-20 minuty druhý dech. O možnost vrátit se do hry definitivně přišli kolem 22 minuty, když se pokusili vzít si Roshana a tým DC je objevil. Týmu DC se povedlo hned na začátku zabít některé důležité hrdiny týmu Wings, ti ale nechtěli roshana nechat jen tak a zkusili o něj bojovat což skončilo tragédií pro Wings, protože u Roshana přišli o všechny hrdiny a některé dokonce dvakrát za sebou.

Po fightu u Roshana se u týmu DC objevily itemy, díky kterým už téměř nikdo z DC nebyl omezený silencem, což byla konečná pro tým Wings, který bez silence nebyl schopný jakkoliv bojovat a DC začali finálovou sérii skvěle 1-0 ve svůj propěch.

Druhá hra ze série BO5

DC.MISERY Wings.Shadow
DC.Saksa Wings.bLink
DC.Resoltu1on Wings.Faith_bian
DC.w33 Wings.iceice
DC.Moo Wings.Innocence


Druhá hra byla také velice akční podívaná a do 25. minuty i velice vyrovnaná hra, která v tu chvíli měla skóre 14-14 na killy. DC začali ztrácet dech kolem 27. minuty, kdy Wings nejdříve ze smoke ganku zabili oba supporty týmu DC a následně si vzali úplně zadarmo Roshana. V tu chvíli DC ztratili 2 z 3 posledních věží před Base a ještě věnovali týmu Wings další kill na Doomovi. Největší problém nastal, ale kolem 37 minuty, kde se DC nechali téměř kompletně zabít u rohspitu a skoro vzápětí o pár minut na spodní lince, kde zemřeli 3 hrdinové týmu DC a Wings nebránilo nic jít push raxů, při kterém použili dokonale navázaně několik stunů na Razora, který ani neměl šanci použít BKB. Tým DC nemá jak se bránit a Wings srovnává sérii na 1:1.

Třetí hra ze série BO5

DC.MISERY Wings.Shadow
DC.Saksa Wings.bLink
DC.Resoltu1on Wings.Faith_bian
DC.w33 Wings.iceice
DC.Moo Wings.Innocence


I přes to, že DC v této hře získali své oblíbené hrdiny, moc se jim od začátku hry nedařilo. Vyjímkou bylo pár světlých míst, kde díky silnému nuke potenciálu získal Resoltu1on pár killlů, ale jinak hra byla velice jednostranná. Wings měli lepší koordinaci ve fightech, a když už to vypadalo, že by DC mohli získat důležitý kill, zachránil to Oracle, který stál někde skryt a čekal na svoji chvíli. DC v late game fázi neměli odpověď na nafarmeného Facelesse Voida. Wings se dostává do vedení série 2-1.

Čtvrtá hra ze série BO5

DC.MISERY Wings.Shadow
DC.Saksa Wings.bLink
DC.Resoltu1on Wings.Faith_bian
DC.w33 Wings.iceice
DC.Moo Wings.Innocence

Čtvrtá hra byla vskutku zase o mnoho vyrovnanější než ta předchozí. DC sice na začátku nenaplánovali dobře linky. w33 se slarkem na midu nebyl schopný vůbec farmit proti Axemu a ještě ke vší smůle zemřel si musel prohodit role s farmícím Resoltu1onem, který šel s Miranou na mid. Je otázka proč si w33 a Resoltu1on vyměnili role, ale to se asi nedozvíme.

Hra se v early game vydařila na všech linkách týmu Wings, a proto bylo překvapení, když se DC v mid game vzpamatovali a předvedli několik pěkných fightů, díky kterými si získali vedení na killy i v týmovém networthu. Tento comeback se bohužel nepovedlo dotáhnout až do konce. DC ztroskotali při pokusu bojovat s Wings o Roshana, kde se poprvé více zapojil Antimage který na straně Wings celou dobu bez povšimnutí farmil a tady získal Aegis a ještě se zúčastnil několika důležitých killů. DC se snažili bránit, ale přišli o jednu stranu raxů a Antimage dostavil ještě Buterffly, se kterým už byl opravdu nezastavitelný, protože rozdíl v networthu s nejvíce nafarmeným hrdinou u DC, což byla Mirana činil více jak 15k goldů! Na to už DC opravdu neměli žádnou odpověď.

Wings se stává šampiónem The International 2016 a dnešním dnem pro nás tato největší akce roku v Dotě končí.

TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz

Konečné umístění jednotlivých týmů na turnaji

Umístění Jméno týmu Odměna
1.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Wings Gaming
$9 139 002
2.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Digital Chaos
$3 427 126
3.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Evil Geniuses
$2 180 898
4.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Fnatic
$1 453 932
5./6.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
MVP Phoenix
$934 671
5./6.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
EHOME
$934 671
7./8.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
TNC Gaming
$519 262
7./8.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Team Liquid
$519 262
9.-12.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Alliance
$311 557
9.-12.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
LGD
$311 557
9.-12.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Newbee
$311 557
9.-12.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
OG
$311 557
13.-16.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Team Secret
$103 852
13.-16.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Na'Vi
$103 852
13.-16.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Escape Gaming
$103 852
13.-16.
TI6: Poslední den turnaje a Granfinále!
i Zdroj: DOTA2.cz
Vici Gaming Reborn
$103 852
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama