TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek TI7 Shuffle - Týden první

TI7 Shuffle - Týden první

HerB

HerB

8. 5. 2017 07:44

Od skončení Majoru do 16. května mohou týmy beztrestně odstraňovat hráče ze soupisky. 24. května v 9:00 českého času pak musí být soupisky uzamčeny a jakékoliv další změny povedou k účasti v otevřené kvalifikaci na The International.

Reklama

Od čtvrtého triumfu OG na turnajích Major už uplynul více než týden a profesionální týmy nezahálely, právě naopak. K hráčským změnám došlo jak v týmech méně známých, tak i u účastníků Majoru. Do teď se hrálo "jen" o milion USD a trofej k němu, nyní půjde o víc. Za tři měsíce bude pětice hráčů bohatší nejen o několik milionů dolarů, ale hlavně o Aegis šampionů. Týmy už mají jen dva týdny na doladění sestavy, se kterou se pokusí dobýt trůn pro krále Doty pro rok 2017. Pojďme se podívat, které týmy už soupisku obměnily.

 

Evropa

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
- Team Secret

4. května Secret na FB stránkách oznámil hráčskou změnu. Po téměř dvou letech působení odešel po vzájemné dohodě support pieliedie, který s týmem vyhrál Šanghajský Major. Nahradil ho účastník TI6 YapzOr, jehož moderní styl hraní pozice 4 by měl týmu pomoct na vyšší úroveň.

Secret v Kyjevě zazářil bezchybnou základní částí, ale hned v prvním kole překvapivě vypadl s brazilským týmem SG-Esports. Od vítězství v Šanghaji a vyhození dvojice w33 + MiSeRy Secret nevyhrál na třech turnajích pořádaných Valve (Manila, TI6 a Kyjev) ani jednu sérii playoff.

Team Secret byl pozván do Manily i na Summit, navíc hraje o Epicenter, takže Puppeyho tým uvidíme v následujících týdnech požehnaně a pokud naladí formu, ani pozvánka na TI nemusí být ztracena.

 

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
- Natus Vincere

Na’Vi zatím nechybělo na žádném Internationalu, ale tento rok to s jejich šancemi vypadá všelijak. Z účastníků TI6 zůstal ikonický Dendi a talentovaný offlaner GeneRaL, kteří byli v zimě doplněni evropskou trojicí Pajkatt, Biver a rmN-. V kvalifikaci na domácí Major Na’Vi podalo solidní výkon, ale finálový soupeř Virtus Pro byl ve své vlastní lize.

Po neúspěchu tým opustil rmN-, kterého nahradil po půlročním „hostování“ ve Vega Squadron SoNNeikO.

Pokud i na TI bude evropská kvalifikace rozdělena na západní a východní část, očekávejme na východě obrovský boj bez výrazného favorita – Vega, Empire, Spirit, Na’Vi, Effect a další týmy se poperou o jedno? účastnické místo.

Forma Na’Vi není převratná, ale i oni bojují o Epicenter a Summit.

 

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
- Ninjas in Pyjamas

SyndereN na TI znovu chybět nebude, ale zatímco minulý rok si vybojoval účast jako hráč s Escape Gaming, tentokrát bude téměř jistě v roli komentátora. V NiP ho nahradil zatím neprověřený švédský support iNsania, který doplnil zkušenou čtveřici Era, qojqva, Trixi a H4nn1.


Amerika

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
- Team NP

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz

Tým NP v novém složení


Po neúspěšné kvalifikaci na Major byli z týmu vyhozeni oba supporti: 1437 a SVG. Pár hodin poté MSS doplnil, že v týmu dojde ke také změnám v herních rolích – EE zpět na pozici 1, Aui_2000 na pozici 4.

Finální soupiska byla oznámena po skončení Majoru. Z rozpadlých B)ears přišel midař FATA- a dlouhé působení v Team Secret ukončil pieliedie.

Zajímavostí je, že všech pět hráčů prošlo organizací Cloud9. EE, Aui a PLD tvořili její nejslavnější skvadru a vybojovali 5.-6. místo na TI4, stejně jako neuvěřitelných 7 druhých míst na velkých turnajích v roce 2014. EE a FATA- v týmu působili o rok později. MSS za Cloud9 hrál 3 měsíce během americké iterace na konci roku 2015.

Fanoušky oblíbený tým uvidíme za tři týdny v Manile na Manila Masters, kam byli EE+4 přímo pozváni. NP také bojují v kvalifikaci na Epicenter a Summit.

 

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
- compLexity

Americké organizaci chybělo jediné vítězství k letenkám na Ukrajinu, ale Abedův Meepo byl proti. Proto v compLexity došlo k dalším změnám, v tomto roce už týmem prošli Chessie, Justin, cancel^^, monkeys a 747, tentokrát tým doplní Feero z rozpadlých B)ears a ruský hráč vlad, který v minulosti působil v týmech Shazam nebo Elements Pro Gaming.

Jedná se o zkušební sestavu pro kvalifikace na Epicenter a Summit, v případě neúspěchu může dojít k dalším změnám.

 

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
- Digital Chaos

Překvapiví vítězové americké kvalifikace v Kyjevě ostudu neudělali, když porazili v základní části Newbee a Liquid, ale hned v prvním kole playoff je poslal domů tým VG.J.

Z týmu byl nečekaně odejit světoběžník DeMoN, kterého nahradil výborný korejský offlaner Forev


Čína

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
- Vici Gaming

Stejně jako coL, i VG chyběl na Major jeden zápas, ale rozhodující třetí mač vyhrál pozdější semifinalista Invictus Gaming. U Vici došlo k výměně veteránů, ddc odešel a nahradil ho vítěz TI2 ChuaN. VG už vypadli z kvalifikace na Epicenter (0:2 LGD, 1:2 EH.Keen), ale ještě bojují o Summit.

 

TI7 Shuffle - Týden první
i Zdroj: DOTA2.cz
- LGD Forever Young

LFY po odchodu xiao8 nejsou zrovna zajímavým týmem, ale odepisovat je určitě nelze. Core hráči Monet a Super zůstali, ze CDEC přišel offlaner Inflame, supportní duo tvoří: z Warriors Gaming příchozí Malajsijec AhFu a z VG výše zmíněný ddc.


Týmy beze změny

Newbee, Fnatic, SG-Esports, Virtus Pro, Evil Geniuses

Team Random má dvoutýdenní pauzu, po které se hráči rozhodnou co dál.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama