Titul v druhém splitu Sazka eLeague vybojovala eSuba
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Titul v druhém splitu Sazka eLeague vybojovala eSuba

Titul v druhém splitu Sazka eLeague vybojovala eSuba

Shovelmeister

Shovelmeister

12. 10. 2020 09:30

Vyvrcholení druhého splitu největší české a slovenské ligy v Dotě přineslo nejlepší možnou podívanou. V dechberoucí finálové sérii se nakonec radovali hráči eSuby.

Reklama

Finálový den začal sérií dvou velice vyrovnaných týmů Go Game Dogs a Lidovej Gaming. Ačkoli se mělo jednat o napínavou sérii, která měla vyvrcholit třetí a rozhodující hrou, Dogs zvítězili rychle a přesvědčivě 2:0. Později jsme se od kapitána LG Johnyho Eboly dozvěděli, že tým první prohru neunesl a morálka značně klesla.

Následovala dramatická série a souboj dvou sesterských organizací Inaequalis.Rozbíječi a Lutea. Rozbíječi po těsné prohře v semifinále si brousili zuby na třetí místo a vstupovali do utkání jako jasní favorité. Lutea však překvapila skvělými drafty i vysokou úrovní předvedené hry. Těsně dokázala vyhrát obě mapy a zaslouženě bere bronz.

Nejlepší možná podívaná se nám naskytla v grandfinále, kde se bojovalo o hlavní výhru v podobě unikátní trofeje a rovných 100 tisíc Kč. Podle očekávání se utkaly favorizované celky eSuba a Hippomaniacs.

Titul v druhém splitu Sazka eLeague vybojovala eSuba
i Zdroj: DOTA2.cz

eSuba se vrhla do první hry po hlavě a už se zdálo, že má první bod v kapse. Hippomaniacs a jejich strategie s Vengeful Spirit a Drow Ranger však nakonec zafungovala a zatlačila Adeho tým zpět. Nakonec se z prvního bodu radovali Hroši. Druhou hru zvládla ovládnout eSuba, třetí opět Hippomaniacs. Ve hře, kde šlo eSubě o všechno, si hráči dovolili vybrat kombinaci hrdinů, kde každý snižoval nepřátelům brnění. Bylo vidět, že hráči eSuby věděli, co dělají. Díky zcela jednoznačné výhře si vynutili pátou hru. Ve zcela epickém souboji v páté hře se o něco více dařilo opět eSubě. Její hráči se tak stávají mistry druhého splitu Sazka eLeague.

Titul v druhém splitu Sazka eLeague vybojovala eSuba
i Zdroj: DOTA2.cz

V závěrečném rozhovoru bylo vidět, že se hráčům eSuby ulevilo. Konečně dokázali po několika nevydařených pokusech porazit své největší konkurenty Hippomaniacs. I přes to, že počítače ve studiu museli zůstat prázdné a hráči se účastnily ze svých domovů šlo nepochybně o nejnapínavější zápas celé sezóny.

Zápasy můžeze zhlédnout i zpětně na oficiálním kanálu ligy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama