TOP 10 hráčů roku 2020
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek TOP 10 hráčů roku 2020

TOP 10 hráčů roku 2020

Shovelmeister

Shovelmeister

26. 12. 2020 10:57

Kdo jsou nejlepší hráči uplynulého roku? Přinášíme vám vlastní seznam těch největších hvězd.

Reklama

#10 - Ramzes666

Ruský matador Roman "Ramzes666" Kushnarev se již na začátku roku na posledním Majoru dokázal dostat s týmem Evil Geniuses až do finále, kde velmi těsně podlehli týmu Secret. Na podzim se přesunul zpět do Ruska, kde se svými bývalými týmovými kolegy a legendárním Sumailem vytvořil celek Just Error. Ten se sice po zhruba měsíci rozpadl, Ramzesovy výkony byly ale fenomenální. V listopadu rovněž Rus uzavřel spolupráci se společností Nike a stal se jejím ambasadorem.

#9 - Lu "Somnus" Yao

V našem žebříčku nemůže chybět ani hvězdný midlaner Somnus, který se řadí mezi nejlepší čínské hráče historie. Během roku podával parádní výkony a z velké části díky němu dosáhli PSG.LGD v roce 2020 na čtyři zlaté medaile. V závěru roku přestoupil do týmu Elephant, s nímž se na čtyřech turnajích umístil dvakrát na prvním a jednou na druhém místě.

#8 - Abed "Abed" Yusop

Abed si stejně jako Ramzes666 se svým týmem Evil Geniuses moc nezahrál, přesto však během roku zvládl dokázat velké věci. Kromě stříbrné medaile na DreamLeague Majoru dokázal v květnu jako první člověk překonat hranici 11 000 MMR. Čas využíval vypomáháním SEA týmům Geek Fam a TNC Predator a hraním ve stacku Among Us se dvěma medailovými výsledky.

TOP 10 hráčů roku 2020
i Zdroj: DOTA2.cz

#7 - Clement "Puppey" Ivanov

Na sedmé příčce se umisťuje kapitán týmu Secret, který většinu roku dominoval evropské scéně. Po ovládnutí DL Majoru se rozšířil koronavirus do celého světa a soutěže se přesunuly do online prostředí. Puppey a jeho spoluhráči zcela dominovali evropskému regionu, kdy od května až do konce září zvítězili na každém z osmi turnajů. Za velkou část úspěchů je zodpovědný právě kapitán Puppey, který má na starost herní strategie a přípravu.

#6 Quinn "CCnC" Callahan

Hvězda týmu Quincy Crew si rozhodně zaslouží místo v tomto seznamu. Stejně jako byli Secret dominantní v Evropě, tak QC ovládali Ameriku. V roce 2020 zvítězil CCnC na devíti turnajích a na dalších čtyřech získal stříbrnou medaili. Krom toho se mu podařilo v závěru roku překonat hranici 11 000 MMR.

TOP 10 hráčů roku 2020
i Zdroj: DOTA2.cz

#5 - Melchior "Seleri" Hillenkamp

Kapitán Vikin.gg, kde působí i jeden z našich nejelpších hráčů Miroslav "BOOM" Bičan nese velkou zásluhu za obrovský posun týmu kupředu. Vikingové hrají jako jeden muž a strategie má Seleri důkladně promyšlené, což se projevuje zejména v draftu. Ze začátku roku hráli Vikin.gg pouze na Tier 2/3 turnajích a o pár měsíců později se zařadili mezi evropskou elitu. Ve světovém žebříčku od ESL se dokonce nachází Vikin.gg na šestém místě.

#4 - Nikolay "Nikobaby" Nikolov

Bulharský carry hráč podával přes celý rok stabilně výborné výkony a i z velké části díky němu se propracoval švédský celek zpět mezi nejlepší evropské týmy. Už na začátku roku dotáhl tým ke čtvrtému místu na Majoru a následně byl hlavním strůjcem úspěchů Alliance na online turnajích v době pandemie. Ačkoli se mu nepodařilo získat velké množství medailí a titulů, prokázal, že se řadí mezi nejlepší carry hráče světa.

#3 - Aydin "Insania" Sarkohi

Insania působí ve stejné partě hráčů už více než dva roky a za tu dobu je dokázal jako kapitán posunout mezi nejlepší týmy světa. Mezi jeho největší letošní úspěchy se jednoznačně řadí zlatá medaile z ESL One Germany, kde zvítězili v enormní konkurenci těch nejlepších týmů a 5.-6. místo na DreamLeague Majoru.

TOP 10 hráčů roku 2020
i Zdroj: DOTA2.cz

#2 - Lasse "Matumbaman" Urpalainen

Pětadvacetiletý carry hráč z Finska se ukázal jako nejlepší možná investice týmu Secret. Ke konci loňského roku přestoupil z Chaos Esports Club a v tom letoším pomohl týmu dominovat evropskému regionu. Má unikátní hero pool, což z něj dělá obávaného supeře nejen na lehké lince, ale i na té prostřední.

#1 - Michał "Nisha" Jankowski

Mladík z Polska se zkoušel prosadit již od roku 2015, ale až přechod pod tým Secret mu umožnil naplnit jeho obrovský potenciál. Během roku vyhrával jeden turnaj za druhým a drtil své soupeře na prostřední lince, ačkoli původně hrál pozici 1. Jeho výkonů si všimli i porotci Esports Awards, od nichž obdržel ocenění nejlepšího PC hráče roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama