Tým Aster obměňuje svou soupisku, loučí se i se SumaiLem
i Zdroj: Perfect World
Esport Článek Tým Aster obměňuje svou soupisku, loučí se i se SumaiLem

Tým Aster obměňuje svou soupisku, loučí se i se SumaiLem

Michal Glückselig

Michal Glückselig

12. 11. 2023 13:00

Tým Aster, jeden z předních čínských týmů, vstupuje do nové kompetitivní sezóny se značně obměněnou soupiskou. Loučí se přitom i s hvězdným SumaiLem.

Reklama

Nevydařený rok bývalé čínské jedničky

Čínskému týmu Aster se letošní kompetitivní sezóna zkrátka nevydařila. Zatímco na The International 11 bojoval o medailová umístění mezi světovou špičkou, tento rok na všech prvoligových turnajích nepřekročil hranici 7.-8. místa. Nepomohla přitom ani akvizice hvězdného pakistánského midaře Sumaila “SumaiL” Hassana. Ten sice Aster zvládl protlačit na Major odehrávající se v Bali, ti ale následně tvrdě narazili v kvalifikacích na The International 12.

Nemožnost účastnit se nejprestižnějšího Dota 2 turnaje se stala jasným signálem pro změnu. Namísto obměnění jednoho či dvou hráčů, se ale nakonec Aster rozhodl pro mnohem razantnější zásahy do soupisky. Hned čtyři hráči, konkrétně Du “Monet” Peng, Lin “Xxs” Jing, Hu “Kaka” Liangzhi a také SumaiL, již s týmem nadále pokračovat nebudou. Zatímco Monet si svůj nový domov již našel v organizaci Invictus Gaming, budoucnost zbylé trojice je prozatím nejistá. U SumaiLa ale lze očekávat návrat zpět do Evropy, kde si své místo bezpochyby najde.

Nový začátek, nová krev

Tým Aster se pro stavbu své nové sestavy rozhodl změnit svůj přístup. Čtyři volná místa, která se v týmu Aster naskytla, totiž tentokrát nenaplní zkušení veteráni čínské scény, nýbrž méně známá jména a talenti.

 Yang “Erika” Shaohan a Pan “Fade/Frisk” Yi disponují lehkými zkušenostmi s přední scénou Doty. Především pak Fade, který má za sebou i účast na The International 2019, odkud si odnesl sympatické 5.-6. místo.

Xu “Echo” Ziliang a Xiao “ss” Yihu jsou pak v užším měřítku prvoligové Doty 2 neznámými tvářemi. Jejich štace v týmu Aster je tak pro ně první větší příležitostí jak se ukázat. Minimálně u ss by ale mělo jít ze strany Aster o sázku na jistotu. Ten totiž strávil poslední dva roky u jejich sekundárního týmu Aster.aries a přední čínská organizace jej tak již moc dobře zná. Celou soupisku pak doplní Yu “Siamese.C” Yajun, který v týmu Aster zůstává jakožto jediný hráč z původní sestavy.

Zdali se Aster sázka na mladou krev vyplatí, uvidíme již brzy, konkrétně během kvalifikací na ESL One Kuala Lumpur.

Sestava týmu Aster

  1. Yang “Erika” Shaohan
  2. Xu “Echo” Ziliang
  3. Xiao “ss” Yihu
  4. Pan “Fade” Yi
  5. Yu “Siamese.C” Yajun

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama