Tým L1ga se rozpadl jen pár týdnů po svém vzniku
i Zdroj: GosuGamers
Esport Článek Tým L1ga se rozpadl jen pár týdnů po svém vzniku

Tým L1ga se rozpadl jen pár týdnů po svém vzniku

Michal Glückselig

Michal Glückselig

2. 2. 2024 11:18

Východoevropský tým L1ga se rozpadl jen několik týdnů poté, co vstoupil na pole profesionální scény Doty.

Reklama

Nadějná soupiska

Tým L1ga se měl stát dalším nadějným východoevropským celkem, který se zařadí po bok Spirit a BetBoom v boji o nejlepší pozice mezi světovou špičkou. Pozici carry a midové linky zde hájili zkušení hráči, kteří dříve reprezentovali barvy 9Pandas, Roman “RAMZES666” Kushnarev a Gleb “Kiyoataka” Zyryanov. Pozici offlane a soft supporta pak zaplnila dvojice Ilyas “Kasane” Gainulin a Danyial “Yamich” Lazebnyy, jenž za sebou měli štace v TSM a Secret. Papírově tak tým L1ga vypadal jako velice silný celek.

Nedostání očekáváním

Jak už to tak ale bývá, papírové předpoklady ve světě esportu jen málokdy něco znamenají. Když se tým L1ga měl zúčastnit kvalifikací na prestižní prvoligový turnaj BetBoom Dacha Dubai 2024, všichni očekávali, že se přes konkurenci bez větších problémů prokousají. Hvězdná soupiska však nakonec v horní části pavouka padla proti týmu Virtus.pro v poměru 1-2, aby se následně ve finále nezmohla na jedinou hru a její šance na kvalifikaci se rozplynuly těsně před jejími branami.

Být druhým nejlepším týmem v kvalifikaci samozřejmě není žádná ostuda a přestože se za své výkony nedočkali žádné odměny, pětice hráčů vykazovala potenciál, který se po lepším sehrání mohl dostat na očekávanou úroveň. Druhý pokus o kvalifikaci na prvoligový turnaj však pro tým L1ga dopadl ještě o něco hůře. Přestože východoevropské kvalifikace na 22. sezónu DreamLeague nabízely vzhledem k síle tohoto regionu hned tři sloty pro účast, tým L1ga nedosáhl ani na jeden z nich.

Hned v prvním kole playoffs narazili hráči L1gy na tým z otevřené kvalifikace Nemiga Gaming, který si s nimi bez větších problémů poradil. V následujícím zápase se pak potkali s týmem 9Pandas, jejichž barvy dříve reprezentovali hned tři z nich. Ani zde se však nedočkali kýženého vítězství, když je jejich bývalý celek v o něco těsnější sérii zvládl z kvalifikací vyřadit. Oba soupeři, proti kterým tým L1ga prohrál, navíc v kvalifikacích nevyhráli žádnou jinou sérii a nešlo tedy o nikterak silné celky.

Rozpad týmu

Po tomto debaklu se tak tým L1ga pochopitelně rozpadl, přičemž v současné době se pod jeho křídly nachází pouze carry hráč RAMZES666. Vladimir “RodjER” Nikogosian, který se v L1ze prezentoval na pozici hard supporta se k celé situaci vyjádřil na jednom ze svých streamů: 

No, není to žádné tajemství. Prostě jsme si mezi sebou nesedli. No, nebo jsme prostě spíš hráli špatně. Zkrátka a dobře, myslím si že v této sestavě bychom se dále nebyli schopni vyvíjet jako tým, proto jsem odešel.

RodjER, stejně jako Yamich a Kasane, zůstávají v současné době bez angažmá. Pouze Kiyotaka si již zvládl najít svůj nový domov, který znovu našel pod křídly 9Pandas.

Bývalá sestava týmu L1ga:

  1. Roman “RAMZES666” Kushnarev
  2. Gleb “Kiyotaka” Zyryanov
  3. Ilyas “Kasane” Gainulin
  4. Danyial “Yamich” Lazebnyy
  5. Vladimir “RodjER” Nikogosian
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama