Valve aktivovalo nový matchmaking
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Valve aktivovalo nový matchmaking

Valve aktivovalo nový matchmaking

Flam1ngo

Flam1ngo

22. 11. 2017 22:38

Dlouho očekávaný update přinesl do hry nový ranked systém, který IceFrog a Valve dnes pozdě v noci vydali. Ranked má celkem 7 divizí. Kalibrační hry vám přiřadí váš rating, od kterého začnete svojí dlouhou a trnitou cestu nahoru. První sezona potrvá zhruba půl roku.

Reklama

Hodinu před půlnocí, 22. listopadu 2017, IceFrog zveřejnil předělaný matchmaking systém, který má zlepšit kvalitu hraní a přinést klid do podrážděných duší dotařů. Co o něm vlastně víme? Pojďme se na to společně podívat a přijít tomu na kloub.

Valve aktivovalo nový matchmaking
i Zdroj: DOTA2.cz

Ranked systém má sedm divizí, vlastně osm, když nebereme v potaz jakoby elitní "TOP500" kategorii. Divize dostali následující kódová jména: Herald, Guardian, Crusader, Archon, Legend, Ancient, Divine a "TOP500". Na základě vaších kalibračních zápasů systém rozhodne, jaký rank dostanete. Každá kategorie má svoje medaile, které se vám budou zobrazovat v profilu. Medaile po odehraní sezóny nikam nezmizí, vždy zůstanou ve vašem profilu. V profilu se dá dohledat, jak jste si vedli v ratingových sezónach. Medaile budou zobrazovat nejvyšší možný dosažený rank.

 

Valve aktivovalo nový matchmaking
i Zdroj: DOTA2.cz

Kalibrace bude probíhat jako vždy od nuly, ale bude se nejspíše počítat váš dosažený rating v minulém ranked systému společně s vaším skrytým MMR, nebo vaše statistika z unranked zápasů v tom případě, že jste vůbec nehráli matchmaking. Ale to není úplně jisté. Kalibračních zápasů je deset. Každá divize má pět úrovní jenž jsou číselně označeny od 1. do 5. Abyste dosáhli povýšení, musíte si projít od 1 do 5 úrovně, pouze potom se vyhoupnete o divizi výše.

 

Valve aktivovalo nový matchmaking
i Zdroj: DOTA2.cz

Kalibrace rozhodne o tom, co obdržíte

 


Praxe - Příklad:

 

Po deseti odehraných zápasech vám kalibrační systém přiřadil divizi Herald. Herald má pět úrovní: Herald — 1, Herald — 2, Herald — 3, Herald — 4 a Herald — 5. Kalibrace vás může hodit do Herald — 1, nebo třeba do Herald — 4, to je čistě na ní. Abyste se posunuli o divizi výše musíte vyhrávat. Takže jestli vás kalibrace hodí například do Herald — 5, tak tam odehrajete třeba několik zápasu a pak se posunute do divize Guardian, který má zase těch pět úrovní jako Herald. Jestli dostanete Herald — 1 tak si musíte projít všemi pěti úrovni abyste se dostali o divizi výše.


Ve vyšších divizích Ancient a Divine se hraje pouze solo. Nemůžete hrát v těchto divizích s kamarády duo queue ani triple queue. Pouze solo. Nejlepším hráčům, kteří dosáhli nejvyšší možné divize Divine - Úroveň 5 se bude číselné označovat vedle zobrazené medaile jejich místo v ladderu. Příklad: Hráč Petr má divizi Divine - Úroveň 5 a je 150 v ladderu, ale Honza s divizí Divine - Úroveň 5 se posunul na ladderu na 90 pozici.

První ratingová sezóna potrvá půl roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama