Valve se konečně probouzí. Podpoří dva mezinárodní turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Valve se konečně probouzí. Podpoří dva mezinárodní turnaje

Valve se konečně probouzí. Podpoří dva mezinárodní turnaje

Shovelmeister

Shovelmeister

13. 10. 2020 17:41

Společnost Valve se po dlouhé době začíná aktivně zajímat o profesionální scénu v Dotě. Rozhodla se podpořit dva online turnaje, které mají udržet lokální scény aktivní.

Reklama

Jedno z největších herních studií Beyond the Summit se aktivně podílí na pořádání turnajů i během koronavirové pandemie. Tým studia organizoval například regionální online turnaje BEYOND EPIC, BTS Pro Series nebo vlastní zábavné klání botů BOT TI.

Jejich hlavní doménou však vždy byla soutěž Dota Summit, dříve The Summit. Celkem jsme se dočkali dvanácti turnajů, z nichž se osmé a jedenácté pokračování zařadilo jako Minor do DPC sezóny.

Nyní BTS přichází se třináctým Dota Summit turnajem. Samozřejmě se dům v Los Angeles vymění za prostředí internetu, ale i tak turnaj určitě bude mít své kouzlo. Důležitá je i finanční podpora od Valve. Turnaji to dodává na prestiži a zároveň ukazuje, že majitelé hry se o ni po dlouhé době intenzivně zajímají.

Valve se konečně probouzí. Podpoří dva mezinárodní turnaje
i Zdroj: DOTA2.cz

Bojovat o celkem 250 tisíc dolarů se bude na třech frontách, a to v Evropě + CIS, Severní a Jižní Americe a jihovýchodní Asii. Turnaj bude probíhat od 21. října do 8. listopadu.

Zejména v Evropě datum koliduje s dalšími turnaji, především s ESL One Germany 2020. Může se tedy stát, že se některé týmy Dota Summitu nezúčastní kvůli velké vytíženosti. Dosud nejsou potvrzená jména žádných účastníků, s největší pravděpodobností se je začneme dozvídat během následujících dní.

Kromě The Summit 13 podpoří finančně Valve ještě šesté pokračování jihoamerické soutěže Movistar Liga Pro Gaming. Pro dvě divize uvolní celkem 45 tisíc dolarů, z nichž 25 tisíc poputuje na výhry pro hráče.

Liga bude probíhat od 17. října do 14. listopadu. Všichni účastníci už jsou potvrzení. Mezi hlavní favority první divize patří Infamous a Thunder Predator.

Finanční injekce od Valve pro organizátory turnajů má velký význam. Právě díky těmto penězům mohou vzniknout turnaje a udržet místní scény naživu. Dalším pozitivem je rozhodně i symbolická stránka věci. Valve konečně po měsících nečinnosti vstupuje do esportu své vlajkové lodi mezi hrami a aktivně ho podporuje. Doufáme, že vám podobné novinky budeme moci přinášet častěji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama