Valve vydalo velký update, který má pomoct zejména nováčkům
i Zdroj: DOTA2.cz
Článek Valve vydalo velký update, který má pomoct zejména nováčkům

Valve vydalo velký update, který má pomoct zejména nováčkům

Shovelmeister

Shovelmeister

25. 3. 2021 15:44 1

Valve s příchodem seriálu DOTA: Dragon´s Blood na Netflix očekává přísun velkého množství nových hráčů do své hry. Proto přizpůsobuje tréninkové režimy a snaží se nováčkům co nejvíce začátky s Dotou zpříjemnit.

Reklama

Vývojáři na svém blogu uvedli, že s příchodem DOTA: Dragon´s Blood na Netflix očekávají příliv nových hráčů. Proto se snaží nováčkům ulehčit začátky s Dotou, protože naučit se takto komplexní a složitou hru není vůbec jednoduché.

Streamlined Shop

Jednou z nových funkcí je takzvaný streamlined shop. Ten funguje podobně jako buildy a během hry dává nováčkům na výběr jen určitý počet předmětů, které mohou kupovat. Hráči se díky tomu mohou více soustředit na samotnou hru a netrávit velké množství času nakupováním.

Začátečnické úkoly

Namísto tutoriálu se vývojáři rozhodli přidat do hry začátečnické úkoly, které hráči mohou plnit v libovolném pořadí. Jsou rozděleny do čtyř tříd, za splnění každé třídy dostane hráč Dota+ střepy, emotikony, hlasatele nebo kosmetické předměty. Komunitní tutoriál je v nabídce dostupný také.

Slovník

Na hráče rovněž čeká rozsáhlý slovník, ve kterém se dá najít téměř každý pojem týkající se Doty. Pro nováčky je to další ulehčení práce, nyní už nemusí hledat vysvětlení na externích stránkách, stačí udělat pár kliknutí v Dotě.

Mód pro nováčky

Další užitečnou věcí pro nové hráče je nováčkovský mód, v němž je možné vybrat pouze hrdiny jednodušší na zahrání. Meepa či Invokera v něm tedy nečekejte. Navíc budou moci hráči zápas beztrestně opustit kdykoli se jim zachce. Pokud se rozhodne tento mód hrát skupina, automaticky jim hra jako soupeře vybere Boty.

Tipy od čaroděje

Pro nováčky, kteří si chtějí hned zahrát naplno proti lidským oponentům, připravili vývojáři postavu čaroděje, který jim bude během hry napovídat pokaždé, když hra odhalí u hráče špatné rozhodnutí.

Valve vydalo velký update, který má pomoct zejména nováčkům
i Zdroj: DOTA2.cz

Banování podezřelých účtů

Od nynějška je smurfování (zkušený hráč si vytvoří nový účet, na kterém hraje se slabšími hráči) přestupek, za který můžete být zabanováni, a to i na svém původním účtu. Týká se to i hráčů, kteří prodávají účty nebo je "boostí". Valve se bude zaměřovat především na nově vytvořené účty, aby nováčkům kazilo hry smurfů co nejméně.

Dále Valve vylepšilo vzhled svého blogu, upravilo trénování a zjednodušilo návrat dlouho nehrajícím lidem. Na závěr vývojáři uvedli, že nový patch vyjde 9. dubna i s novým hrdinou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google
Reklama
Reklama